Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nadbiskup Barišić u Splitu

Barišić: Neka nas ne obeshrabre čudne osude i nepravde

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nadbiskup splitsko-makarski mons. Marin Barišić predvodeći Uskrsnu misu u splitskoj katedrali Svetog Duje pozvao je vjernike da njihove misli budu s onima koji su po zatvorima, a posebno je čestitao Uskrs, kako je rekao, 'članovima naše Crkve i našeg naroda koji su u zatočeništvu'.

'U ovom trenutku čudnih osuda neka nas nepravde ne podijele i ne obeshrabre', kazao je nadbiskup Barišić, pozvavši vjernike na zajedništvo i da im opće dobro bude iznad sebičnih interesa.Istaknuo je i važnost promicanja 'kulture i kulta obitelji na svim društvenim razinama'.

Pročitajte i ovo Jugo; ilustracija Ludo vrijeme Za splitsko područje u ponedjeljak će biti upaljen narančasti meteoalarm: Na istoku Hrvatske zabilježene rekordne temperature, a u Dalmaciji jugo Ilustracija Rezultati ankete Gdje provodite Uskrs? Pogledajte rezultate glasanja u Dnevniku Nove TV

>> Papa pozvao na solidarnost naroda i pomoć svjetskim kriznim žarištima

'Brak i ljubav svjedoče uskrslu dinamiku ljubavi iz koje se rađa novi život, a rađanjem novog života obitelj brani društvo od propadanja', rekao je. Upozorio je na opasnost svođenja društva 'na trgovinu i količinu novca', čemu se, dodao je, treba suprostaviti obiteljskim vrednotama - ljubavlju i povjerenjem.
'Stvarnost nas nekad zbunjuje pa se postavlja pitanje je li moguće njegovati kršćanski identitet. No, biti kršćanin je ne samo moguće, već i radosno i lijepo', naglasio je.

Ustvrdio je da je Kristovo uskrsnuće 'najvažniji događaj u povijesti ljudskog roda' te podsjetio da ove godine svi kršćani istodobno slave Uskrs. 'Kalendar nas je ujedinio', zaključio je nadbisup Barišić. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene