Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nesuglasje u SDP-u

Radojković demantirao izbornu potporu Bandiću

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik splitsko-dalmatinskog SDP-a Veljan Radojković odbacio je danas da je kao predsjednik županijskog izbornog stožera na predsjedničkim izborima bojkotirao potporu stranačkom kandidatu Ivi Josipoviću i priklanjao se neovisnom Milanu Bandiću te da je zbog toga Josipović u toj županiji osvojio samo 51,12 posto glasova.

To je iza Ličko-senjske županije najslabiji Josipovićev izborni rezultat. Radojković je istaknuo da je potpora SDP-ova splitsko-dalmatinskog izbornog stožera Josipoviću bila neupitna te da je on osobno sudjelovao na svim Josipovićevim predizbornim skupovima u toj županiji. 'Dobio sam pismo od Josipovića u kojem me pohvaljuje na doprinosu u predizbornboj kampanji', ustvrdio je Radojković. Kazao je kako je u županiji samo doskorašnji predsjednik SDP-a u Klisu Perica Rizvan sudjelovao na predizbornim skupovima Josipovićeva protukandidata Milana Bandića. Lokalni mediji u Splitu tvrde da je više članova SDP-ove županijske organizacije bojkotiralo prošlotjednu sjednicu tog tijela, na kojoj nije bilo kvoruma, i koju je sazvao Radojković. Pritom mu zamjeraju da u preidzbornoj kampanji nije dostatno podupirao Josipovića, nego je dao 'tihu' potporu Bandiću zbog, kako se navodi, prijateljstva s njim.

Pročitajte i ovo Volodomir Zelenski - 4 Sastanak s ministrima Zelenski: "Suradnja s EU-om ključna za pobjedu, Kijevu treba obrambena podrška" Slika nije dostupna Bandić dao potporu 'Kad bih imao novca, kladio bih se baš na Radojkovića'

>> Bandić: Neka se slegne magla i utišaju fanfare

Odgovarajući danas na takve kritike, Radojković je istaknuo kako 'prijateljstvo dijeli od politike'. Pri tomu je podsjetio kako su Milan Bandić i Željka Antuonović kao članovi predsjedništva SDP-a sudjelovali u njegovoj predizbornoj kampanji za splitskodalmatinskog župana u svibnju 2009. te kako ne vidi razloga da mu se to zamjera jer su tada 'svi bili u SDP-u'. Radojković smatra da su kritike na njegov račun rezultat unutarstranačkih (SDP-ovih) izbora koji bi se u Splitsko-dalmatinskoj županiji trebali završiti do svibnja ove godine. Najavio je kako će se ponovno kandidirati za predsjednika splitsko-dalmatinskog SDP-a. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene