Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obilježen samo simbolima

Radnicima prisjeo Dan državnosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Da kojim slučajem po Dubrovniku nisu postavljene zastavice, teško bi netko zaključio da se danas u Dubrovniku slavi Dan Državnosti.

Dan državnosti u dobrome sjećanju neće ostati onima koji su danas morali raditi. Sve su trgovine bile otvorene, ali radnicima će to, tvrde vlasnici trgovina, biti posebno plaćeno. 'Svi obrntici koji imaju zaposlene slažu se da oni koji rade nedjeljom imaju nešto veći prihod', kazao nam je Boris Filičić, iz Udruženja obrtnika u Dubrovniku.

Pročitajte i ovo Plesačica u staračkom domu pala i isprika VIDEO Starački dom angažirao egzotičnu plesačicu, situacija izmakla kontroli: "Postala je pretjerano revna" Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije u srbiji i republici srpskoj Srbija obilježava Dan zastave, Vučić obišao vojsku u centru Beograda: "Sretan praznik svim Srbima i širom regije..."

Taj veći prihod iznosi 250 posto veću dnevnicu za blagdane i 85 posto veću dnevnicu za rad nedjeljom. Ipak, sindikati tvrde kako je u toj priči malo istine. 'Poslodavci prisiljavaju radnike da kod upita inspektora rada kažu da su njima podmirene sve obveze', rekao nam je Ivo Bratičević, županijski povjerenik SSSH.

Sindikati jedino riješenje vide u pojačani inspekcijama rada koji bi trebali provjeravati radno vrijeme zaposlenika. Radnici tvrde da njima nije problem raditi ni nedjeljom ni blagdanom, ali od vlasnika traže jedno, pošteno zarađenu plaću. No, čini se da nikada neće svi biti zadovoljni, jer kada trgovine nisu radile, pričalo se da to šteti turizmu, a sada kada rade, opet nije dobro.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene