Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uprava im se nije obratila

Razočarani radnici Uljanika i dalje bez plaće: "Imamo pravo sumnjati u svaku informaciju"

Petra Fabian Kapov o radnicima Uljanika koji i dalje nisu primili plaću (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Petra Fabian Kapov o radnicima Uljanika koji i dalje nisu primili plaću (Foto: Dnevnik.hr) - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Petra Fabian Kapov o radnicima Uljanika koji i dalje nisu primili plaću (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Galerija 1/1 >>
Radnici Uljanika ni u utorak nisu primili plaću. Zakonski rok za isplatu je srijeda, na praznik, što znači da će svoj novac najranije dobiti u četvrtak. Iz Pule se javila reporterka Nove TV Petra Fabian Kapov.

Radnici su razočarani i ljuti, nadali su se da će novci na njihove račune sjesti u utorak, no to se nije dogodilo.

Pročitajte i ovo Gradonačelnica Slunja Mirjana Puškarić odbili potpisati kolektivni ugovor Gradonačelnica grada Slunja reagirala je na najavu štrajka u Dječjem vrtiću: "Nije realan razlog" Radnici Uljanika kreću u štrajk (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Sastanak bez rezultata Ako se plaće u Uljaniku ne isplate sindikati za srijedu najavljuju štrajk

"Na našu žalost, ni danas nije isplaćena plaća iako smo mi očekivali da će tako biti učinjeno. Radnici su nezadovoljni jer su pošteno odradili svoj posao i očekivali su pravovremeno dobiti plaću. Nažalost, vidljivo je da se ovog puta neće poštovati kolektivni ugovor, da će plaća biti isplaćena kasnije nego što je predviđeno kolektivnim ugovorom", objasnio je predsjednik Jadranskog sindikata Boris Cerovac.

Uprava se radnicima nije obratila unatoč činjenici da znaju kako je u srijedu blagdan Velike gospe kada će proći zakonski rok za isplatu plaća.

"Dala nam je do znanja da je ipak moguća isplata plaća 16. kolovoza. Nadamo se da će to tako biti", rekao je Cerovac i dodao kako "u svaku informaciju o datumu isplate imamo pravo sumnjati".

Neisplata plaća možda će potaknuti na odlazak radnike koji su se već predomišljali o odlasku iz brodogradnje, a ne prime li radnici plaće u četvrtak zakonski imaju pravo nakon 15. kolovoza pokrenuti postupak mirenja.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene