Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Radnici TDZ-a ostali na ulici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Novog sindikata Mario Iveković donio je danas u Banske dvore pismo u kojem od premijera Ive Sanadera traži rješavanje problema bivših radnika Tvornice duhana Zagreb (TDZ), koji su nakon zatvaranja tvornice ostali na ulici i bez prava za vrijeme nezaposlenosti.

HNA U pismu koje je naslovio "Božićnom čestitkom" Iveković Sanadera podsjeća da je lani na TV-u obećavao da radnici bivšeg TDZ-a neće ostati bez posla, iako je Uprava Tvornice duhana Rovinj (TDR), kao većinski vlasnik TDZ-a, odlučila ugasiti proizvodnju cigareta u Zagrebu.

Pročitajte i ovo Tvrtka MB Namenska U Srbiji Eksplozija u vojnoj tvornici: Vidi se gusti crni dim, ozlijeđeni prevezeni u bolnicu Boeingova tvornica u Rentonu Model 737 Max Moguća nova greška na Boeingovim avionima: Na sigurnosni pregled odlazi 50 mlažnjaka

"Naši političari vrlo brzo zaborave svoje izjave, neki nakon 15
godina, a neki nakon samo godine dana", izjavio je Iveković novinarima pred Banskim dvorima.

Vlada bi mogla svojom odlukom riješiti problem 15 otpuštenih radnika koji ne mogu ostvariti prava na Zavodu za zapošljavanje jer im je istekao rok za prijavu.

Iveković također traži Sanaderovo posredovanje kod Uprave TDR-a koja ne želi potpisati sporazum o otpremninama sa sindikalnom povjerenicom Slavicom Lovrić i 15 radnika, jer ih želi kazniti zbog njihova sudjelovanja u zauzimanju tvornice u Jagićevoj ulici ovoga proljeća.

Vlada se treba angažirati u rješavanju tih problema jer su državne institucije kumovale zatvaranju TDZ-a i bacanju radnika na ulicu, a pravosuđe ne funkcionira kako bi trebalo, kaže Iveković.

Tužba Uprave TDR-a protiv prosvjednika koji su zauzeli tvornicu zbog smetanja posjeda riješena je ekspresno, u dva mjeseca, a sindikalna žalba na tu odluku ne može se riješiti već pet mjeseci, upozorava predsjednik Novog sindikata.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene