Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Čelnici HUS-a i radnici Salonita poručili su da se oštećeni što prije trebaju isplatiti. Traže da se do kraja godine svakom radniku isplati polovica od 30.000 eura.


Unatoč prosvjedima bivših radnika Plobesta, poručuju kako je zakon pravičan jer Salonit je bio jedina tvrtka koja je radila s azbestom u trenutku kada ga je Vlada zabranila, te se zakon odnosi upravo na tu tvrtku.

Vezani članci Micali azbest dok su učenici bili u školi - 2 S krova škole skidali opasni azbest dok su djeca bila u klupama, ravnatelj poručio: ''Da je postojala opasnost, obavijestili bi me'' Hrvatski zavod za zapošljavanje Što donose izmjene Zakona o radu? Hoće li pravo na naknadu HZZ-a imati i oni koji su dobili sporazumni otkaz

'S obzirom da je doneseni zakon pravičan prema radnicima Salonita, da nikoga u Hrvatskoj nije stavio u nepovoljniji položaj inzistiramo da se taj zakon i sada počne i konzumirati', kazao je predsjednik HUS-a Ozren Matijašević.

'Kakva nam je mirovina živjet od nje ne možemo. To se zna, ne treba ponavljati, to već znaju i ptice na grani', kazao je bivši radnik Salonita Mirko Šaran.

'Kada radnici dobiju novac na računu onda ću biti zadovoljan', dodao je njegov kolega Emil Mikelić.