Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Zakon je pravičan'

Radnici Salonita traže polovicu odštete do kraja godine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čelnici HUS-a i radnici Salonita poručili su da se oštećeni što prije trebaju isplatiti. Traže da se do kraja godine svakom radniku isplati polovica od 30.000 eura.

Unatoč prosvjedima bivših radnika Plobesta, poručuju kako je zakon pravičan jer Salonit je bio jedina tvrtka koja je radila s azbestom u trenutku kada ga je Vlada zabranila, te se zakon odnosi upravo na tu tvrtku.

Pročitajte i ovo Radnik u ugostiteljstvu - 2 Nedostatak radne snage Poslodavci na mukama, ali isplati se: Cilj je ključan, a oni su sve domišljatiji Nedostatak građevinskih radnika - 5 uvozimo radnu snagu Građevinskih radnika nedostaje u cijeloj zemlji, a najviše u dva zanimanja: "Nisu dovoljno kvalificirani i kompetentni"

'S obzirom da je doneseni zakon pravičan prema radnicima Salonita, da nikoga u Hrvatskoj nije stavio u nepovoljniji položaj inzistiramo da se taj zakon i sada počne i konzumirati', kazao je predsjednik HUS-a Ozren Matijašević.

'Kakva nam je mirovina živjet od nje ne možemo. To se zna, ne treba ponavljati, to već znaju i ptice na grani', kazao je bivši radnik Salonita Mirko Šaran.

'Kada radnici dobiju novac na računu onda ću biti zadovoljan', dodao je njegov kolega Emil Mikelić.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene