Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Radnici prijete stačajem tvrtke

Radnici MTČ-a i dalje kontroliraju tvrtku i krug tvornice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na ulazu je lokot a radnici su organizirali štrajkaške straže te se ne može izvoziti roba iz tvornice.

Radnici čakovečkog MTČ-a, njih 168, koji su od utorka u štrajku zbog neisplata plaća za 7. i 8. mjesec te putnih troškova za tri mjeseca, i dalje kontroliraju tvrtku i krug tvornice u Čakovcu, koja je u njihovim rukama od petka poslijepodne.

Pročitajte i ovo Nacionalni ispit iz Hrvatskog jezika Koji je smisao? Sindikat Preporod protiv nacionalnih ispita: "Besmisleni su i štetni!" Željko Stipić Predstavili peticiju Dio nastavničkih sindikata Fuchsu nezadovoljno poručio: "Sada mu je prilika pokazati da je naš ministar"

Kako nam je danas rekao potpredsjednik Sindikata tekstila, obuće, kože i gume Hrvatske Nenad Leček, radnici su se odlučili na zauzimanje tvornice nakon što se u petak nitko od vlasnika tvrtke i članova Uprave nije odazvao na poziv za sastanak. 'Nakon četiri dana štrajka i još jednog propalog pokušaja zajedničkog sastanka odlučili smo se zauzeti krug tvornice. Na ulaz smo postavili lokot, organizirane su štrajkaške straže i do daljnjeg nitko ne može izvoziti robu iz tvornice ili dovoziti sve ono što je u suprotnosti s našim odlukama', rekao je Leček.

>> Radnici MTČ-a zauzeli tvornicu: Neka nas država preuzme

Dodao je da sutra svih 168 zaposlenika dolazi u tvrtku gdje se očekuju vlasnici, odnosno predstavnici Uprave, budući da im je ponovno upućen poziv za sastankom ne bi li se pronašlo rješenje nastale situacije. 'Ukoliko i sutra izostane dolazak vlasnika, odnosno predstavnika Uprave, radnici pokreću stečaj tvrtke', najavio je Leček.

Do sada je 109 zaposlenika MTČ-a d.d. dobilo plaće za srpanj, od njih 168. Štrajkaju gotovo svi zaposlenici tvrtke osim nekolicine iz Uprave, pojasnio je Leček. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene