Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traže 16 milijuna kuna

Radnici KIO Orahovice stižu u Zagreb, put im plaćaju umirovljenici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši radnici KIO Orahovice prosvjeduju već deseti dan. Kako im do sada nitko nije ponudio pomoć, borbu za svoje otpremnine nastavit će u Zagrebu. Na put kreću u četvrtak, a troškove puta platit će im - umirovljenici.

Od svojih otpremnina radnici ne odustaju.

Pročitajte i ovo Studenti voze tramvaje u Nuernbergu - 2 Problem u Njemačkoj Zbog manjka radne snage, traže studente da voze tramvaje: ''Moramo istražiti sve mogućnosti'' Radnik u ugostiteljstvu - 2 Nedostatak radne snage Poslodavci na mukama, ali isplati se: Cilj je ključan, a oni su sve domišljatiji

'Mnogi nam se smiju jer kao, kopiramo Đakovštinu. No to je izgleda jedini način da se nešto i postigne. Nažalost', kazala je bivša radnica Valerija Medić.

Uz KIO vežu se mnoga poznata imena. Među njima je umirovljeni general Ante Kotromanović. On je radio za KIO-ovu sestrinsku tvrtku Urbaniko. Primao je izdašne naknade, a danas ga nema ni blizu otpuštenih radnika. To mu radnici zamjeraju.

'Sindikati, lijevi i desni političari, svi su sudjelovali u pretvorbi KIO-a da postane privatno vlasništvo, a sad bježe od ove afere kao vrag od tamjana', kazao je bivši radnik Marijan Vučinić.

U telefonskom razgovoru Ante Kotromanović nam je rekao da mu je žao radnika. SDP-ov saborski zastupnik tvrdi da je on KIO-u pomagao plasirati pločice i za to je primao naknadu. Ne namjerava se, kaže, braniti jer nije odgovoran za propast KIO-a.

Borbu za svoje otpremnine radnici će nastaviti u Zagrebu. Put će im platiti umirovljenici.

'Autobus nam donira jedan nogometni klub a udruga umirovljenika je spremna dijelom sudjelovati u plaćanju troškova puta', kazao je Vučinić.

KIO je ovih dana prodan za 46 milijuna kuna. Stečajni upravitelj tvrdi da će radnici dobiti dio toga novca.

'Ja sada mogu reći da će to biti iznad 50 posto za sve radnike', kazao je stečajni upravitelj Franjo Otročak.

Radnici potražuju oko 16 milijuna kuna. Bivša uprava ostavila je 650 milijuna kuna duga i posao za policijske istražitelje. Politički zaštitnik KIO-a, bivši predsjednik Stjepan Mesić ovih bi dana trebo doći u Orahovicu. Radnici su uvjereni da će ih posjetiti u njihovom šatoru. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene