Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Žele svoje plaće

Radnici i dalje prosvjeduju: Sve je manje nade da će dobiti novac

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oko 20 bivših radnika KIO Keramike prosvjedom na državnoj cesti u Orahovici ponovno je tražilo 14 milijuna kuna za neisplaćene plaće i otpremnine.

Za vrijeme jednosatnog prosvjeda policija je promet preusmjeravala kroz grad. Unatoč prosvjedima, nema naznake da će 460 radnika dobiti svoj novac. Stečaj tvrtke je gotov, a banke u državnom vlasništvu nemaju namjere odreći se svojih potraživanja.

Pročitajte i ovo Akcija preimenovanja 31 godinu poslije Mirni prosvjed u Zagrebu povodom obljetnice masakra u Ahmićima Prosvjed radnika Autotroleja Traže bolje uvjete Radnici javnog gradskog prijevoznika u Rijeci prosvjeduju: "Izrabljuje ih se i plaća ispod minimalca"

Prosvjednici će u subotu šator u središtu grada srušiti, a svoj novac pokušat će izboriti zajedno s radnicima Dalmacijavina, Željezare Sisak i drugima.

>> Radnici na ulicama: 'Nervozni smo, ljuti smo, borimo se za kruh!'

'Kroz građansku inicijativu ćemo se pokušati povezati. Već jesmo donekle stupili u kontakte s ostalim prosvjednicima u cijeloj Hrvatskoj, pa ćemo pokušati na takav način, i preko suda', rekao je Marijan Vučinić.

'Mi bi se samo malo pokrpali s tim novcom koji nam je jako neophodan. Zašto nam to ne daju? Pa ljudi su gladni, djeca su gladna', rekla je Jasminka Modrić, bivša radnica Kio Keramike.

'Mislim da ću se srušiti. Teško mi je, teško mi je. Nemaš djetetu što dati, nemaš u kući ništa', kaže Rada Bošnjak, bivša radnica Kio Keramike.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene