Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Radnici na rubu

Radnici GP Dubrovnik poručuju: Strpljenje nam je pri kraju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novi prosvjed radnika građevinskog poduzeća Dubrovnik pred zgradom svog vlasnika tvrtke PGM Ragusa. Radnici već 4 mjeseca nisu primili plaću, a većini od 350 zaposlenih prijete otkazi.

Prosvjednici su s parolama prošetali gradom, a već su za srijedu najavili nove prosvjede pred zgradom gradonačelnika. 'Zapamtite da se radnici ne mogu beskrajno razvlašćivati i pljačkati te da njihovo strpljenje ima kraja, a tada vjerojatno nije ugodno biti ni u koži poslodavca ni u koži vlasnika', poručio je Damir Vlahinić, radnik GP Dubrovnika.

Pročitajte i ovo Privedena Albanka - 3 Česte nesreće Dnevnik Nove TV doznao zašto je područje na kojem se dogodila stravična tragedija - opasno: "To na tijelo ima efekt kao da je pod utjecajem alkohola" Stjepan i Katarina Đerek Ratac Užas na magistrali: U sudaru poginuli brat (21) i sestra maturantica, sugrađani se opraštaju - "Ovo je da srce pukne od tuge"

Vlasniku tvrtki GP Dubrovnik i Glavice, te PGM Raguse, danas stvarno nije bilo svejedno. 'Dok su mu radnici gladni i na ulici on se po gradu voza u BMW-u vrijednom milijun kuna, koji mu otplaćuju radnici GP Dubrovnik i GP glavice', dodao je Vlahinić. Radnicima nije isplaćena već četvrta plaća, a kao jedino rješenje nazire se stečaj.

Nakon što su ispred upravne zgrade radnici rekli svoje zahtjeve, krenuli su u prosvjedni hod gradom, a organizatori su već najavili i nove prosvjede. 'Daljnji koraci su da se sastanemo u srijedu opet u ovakvom broju i većem pred zgradom gradonačelnika, prvenstveno, pa onda i župana', poručio je Ivo Bratičević iz SSSH-a. Iz uprave tvrtke poručili su kako oni imaju neke prijedloge za rješavanje ove situacije, ali da prosvjedi na ulici nemaju smisla.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene