Nakon što su u petak dobili plaće za listopad, radnici tvrtke "Đuro Đaković - specijalna vozila" prekinuli su štrajk.

Galerija


 Radnici tvrtke ''Đuro Đaković'' u petak su dobili plaće za listopad i time prekinuli štrajk. Sada očekuju dogovor s Upravom oko isplate plaća za studeni. Ako dogovora ne bude, ne isključuju mogućnost novog štrajka. Radnici su dosad dva puta prestajali raditi kako bi se izborili za isplatu plaća.

Vezani članci Ministar gospodarstva Darko Horvat s radnicima Đure Đakovića (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Ministar posjetio "Đuru Đakovića" i obećao isplatu plaća. Radnici u utorak odlučuju o nastavku štrajka Štrajkaši prosvjeduju (Foto: Dnevnik.hr) Nastavljen prosvjed u Đuri Đakoviću, podržali ih i prosvjetari iz okolnih škola: "Nećemo razgovor, hoćemo rješenja"!

''Po svemu sudeći, ako nemamo dobru alternativu, da će plaća za 11. mjesec biti do Božića, otvaramo mirenje. I, evo nažalost, naći ćemo se u trećem štrajku'', rekao je Ivan Barić, predsjednik štrajkaškog odbora.

''Plaća radnicima znači jako mnogo. Bliže se ti blagdani, novogodišnji praznici. Platit ćemo još jedne režije. Za ove iduće ćemo, ja se nadam, dobit plaću kako je ministar obećao.. A ovu godinu ćemo nekako skrpati'', poručio je Zvonimir Gašparac, dopredsjednik radničkog vijeća.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr