Od četvrtka štrajkaju radnici grupacije Đuro Đaković. Zbog neisplaćenih plaća radnici Đure Đakovića obustavili su proizvodnju.

Galerija


Šesto radnika Specijalnih vozila, Industrijskih rješenja i Grupe Đuro Đaković zbog neisplaćenih plaća obustavilo je proizvodnju. Štrajkati su počeli u četvrtak u 7 sati, a iz Sindikata metalaca najavili su da će štrajk trajati sve do ispunjenja zahtjeva radnika.

Vezani članci Radnici Đure Đakovića U "Đuri Đakoviću" 54 radnika još čeka plaće: Spremni na Badnju noć na Markovu trgu Radnici Đure Đakovića (Foto: Dnevnik.hr) Radnici ''Đure Đakovića'' prekinuli štrajk, ali sve plaće ipak im nisu isplaćene: ''Ako nema alternative, naći ćemo se u novom štrajku''

"Žalosno je ovo. Da poslije 41 godine marljivog rada, sve u jednoj tvornici, od prvog do zadnjeg dana, da se moram bojati i strepiti za svoju egzistenciju", ogorčen je radnik Andrija Ružičić.

Mladen Novosel , predsjednik SSSH-a naglasio je kako je vrlo važno da država sa 38 posto vlasništva u Đuri Đakoviću, mora imati interesa da ovdje se proizvodnja nastavi. 

Grupa Đuro Đaković izvijestila je u srijedu da zbog nedostatka novca na računu nije uspjela isplatiti radnicima plaće za rujan. Ni jedno od društava koja nisu isplatila plaću nema blokiran račun te poslodavci intenzivno poduzimaju niz aktivnosti kako bi u što skorijem roku ispunili obvezu isplate plaće, ističu iz tvrtke.

"Trenutno intenzivno radimo na osiguravanju isplate plaće za rujan. Ne mogu potvrditi kad će biti, samo da će biti", rekao je Marko Bogdanović, predsjednik uprave.