Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Radnici 'Dalmatinke Nove' zatražili pokretanje ponovna stečaja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Radnici 'Dalmatinke Nove', kojima nisu isplaćene plaće za rujan i listopad, danas su podnijeli zahtjev Trgovačkom sudu u Splitu da se u toj tvornici otvori ponovan stečaj, doznaje se od predstavnika sindikata.

Zahtjev je u ime svih 220 radnika i Sindikata tekstila kože i obuće te Nezavisnog sindikata predao odvjetnik radnika Zoran Vujanović.

Pročitajte i ovo ZET auobusi Novo povećanje Radnicima u Zagrebačkom holdingu i ZET-u rastu plaće, a mijenjat će se i koeficijetni za vozače Tvornice Revije - 1 Slučaj šibenske Revije Tvrtka u stečaju, radnice ostale bez osam plaća, ali je zato stečajni upravitelj isplaćen: "Ostala sam bez riječi..."

Zbog neisplaćene plaće za rujan, koja je trebala biti isplaćena do 15. prošlog mjeseca, a i one za listopad, radnici su još u petak najavili ponovno pokretanje stečaja ove tvrtke.

Nezadovoljni smo ponašanjem poslodavaca koji opetovano krše naša prava i smatramo da smo ponovno prevareni, istaknula je danas uoči predaje zahtjeva za stečajem tvrtke predsjednica Nezavisnog sindikata 'Dalmatinke Nove' Iva Radonja. 

'Mi stojimo iza svojih riječi, ali čini se da braća Ladini poznaju samo jezik pravne prisile', rekla je Radonja.

Iz Uprave tvrtke nisu htjeli komentirati najnovije događaje, kao ni Ivica Bilić, vlasnik tvrtke Petrolvilla&Bilić, koji se javno obvezao da će do 1. listopada preuzeti nadzor nad tvornicom kao njezin budući većinski vlasnik, pri čemu bi udio braće Ladini bio 30 posto. Bilić se javno obvezao da će nastaviti proizvodnju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene