Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Radnici Dalmacijavina zauzeli su bivše prostore tvornice u splitskoj trajektnoj luci i ne misle ih napustiti dok se ne ispune njihovi zahtjevi.


Traže da im se u roku od 24 sata isplate zaostale plaće, da Agencija za upravljanje državnom imovinom izradi program restrukturiranja i krene u privatizaciju. Ako od nadležnih ne dobiju odgovor u roku od sedam dana, blokirat će promet u gradskoj luci. Jedina ponuda koja je stigla za kupnju tvornice - bila je ona samih radnika Dalmacijavina, ali je odbijena.

Vezani članci Slika nije dostupna Radnici Dalmacijavina kod Sanadera, radnici Jadrankamena naišli na skinutu kvaku! Slika nije dostupna Čobanković radnicima Dalmacijavina dao još 60 dana

'Ako se ništa ne dogodi narednih dana, onda smo spremni blokirati trajektnu luku, znači promet u trajektnoj luci', kazao je Lukica Bucat, sindikalni povjerenik Dalmacijavina.

'Želimo bolje sutra, da se pokrene proizvodnja što prije', kazao je radnik Marko Jukić. 'Mi radnici u Hrvatskoj nemamo nikakva prava, mi smo obespravljeni', dodala je radnica Anka Plazonja.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju