Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otok Ugljan

Radnici brodogradilišta u štrajku, traže isplatu zadnjih pet plaća

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Radnici brodogradilišta Nauta Lamjan na otoku Ugljanu su u štrajku.

72 radnika brodogradilišta od danas pa do daljnjega svaki će dan od 07:10 pa do 15:10 sati biti u štrajku. Žale se na neisplaćene plaće za zadnjih pet mjeseci. Tvrde da je britanska tvrtka Jupiter Adria, koja je koncesionar, digla ruke od brodogradilišta. Stanje u brodogradilištu je, kažu, na samom dnu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Istražite nezakonitosti' Radnici Nauta Lamjane: 'Krediti su dizani po principu kraljevića Marka - pola pije, pola šarcu daje' Slika nije dostupna Stečajni upravitelj bez uspjeha Drama na Ugljanu: Radnici spriječili ulazak stečajnog u Nautu Lamjane

'A jadno i žalosno kad nemaš za osnovna sredstva koja ti treba, za kruh', rekao je Šime Milić, djelatnik brodogradilišta Nauta Lamjana.

Od Ministarstva Mora, pri Vladi traže raskidanje ugovora s britanskom koncesionarskom tvrtkom jer je pokušaj mirenja propao. Od Vlade traže razmjenu remontnog brodogradilišta, očuvanje pune zaposlenosti ali i priljev nove radne snage jer, tvrde, posla ima. Pokrenut će i sudski postupak za isplatu zaostalih plaća.

Direktor nije htio davati izjavu. Kratko je tek poručio da radnici imaju pravo na štrajk.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene