Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Štrajk predvođen 'dimnjačarkom'

Radnice DTR-a ne odustaju: 'Trpi proizvodnja, ali trpimo i mi!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Radnice Domaće tvornice rublja (DTR) nastavljaju štrajk do isplate zaostale plaće i pet naknada za prijevoz. U tijeku su pregovori s poslodavcem, a štrajkaše predvodi radnica obučena kao dimnjačar -zaštitni znak tvrtke.

Nastavljen je štrajk radnika Domaće tvornice rublja (DTR) u Zagrebu, koji traje od 7. svibnja. Traže isplatu dviju zaostalih plaća i pet naknada za prijevoz.

Pročitajte i ovo Dječji vrtić - 2 Nakon neuspješnih pregovora Zaposlenici vrtića najavili štrajk: "Naši zahtjevi su jasni..." Pravosudni radnici nastavljaju štrajk - 1 Bez ponude Vlade Pravosudni djelatnici nastavljaju štrajk, ne odustaju od zahtjeva: "Za naše kvalifikacije i odgovornosti, plaće su preniske"

Trenutno četrdesetak radnica DTR-a prosvjeduje po Zagrebu predvođene radnicom obučenom u dimnjačara, koji je zaštitni znak tvrtke. Izaslanstvo štrajkašica je na razgovoru s članovima Nadzornog odbora i Uprave tvrtke, uz poruku da se neće vratiti na posao dok ne dobiju još jednu plaću i naknade za prijevoz.

>>Četvrti dan štrajka u Croatia Airlinesu, otkazano dvadesetak letova

Uprava

DTR-a u je pozvala radnice da prekinu štrajk tvrdeći kako se poduzima sve da se isplate zaostaci. Navode kako će u protivnom inozemni partneri otkazati ugovore i trenutno povući svoju robu za proizvodnju iz tvornice, što bi DTR-u nanijelo nenadoknadivu štetu i neminovno dovelo do gubitka većine proizvodnih radnih mjesta, tvrdi Uprava.

Radnice se, međutim, odbijaju vratiti u pogon DTR-a u Brckovljanima dok poslodavac ne ispuni njihove zahtjeve.
 

'Zbog štrajka trpi proizvodnja, ali trpimo i mi, a nitko nas ne pita kako nam je i kako se snalazimo', rekla je sindikalna povjerenica Novog sindikata u DTR-u Štefica Pale-Valjak.

Nad DTR-om je 22. ožujka otvoren postupak predstečajne nagodbe zbog nelikvidnosti, jer tvrtka kasni s ispunjavanjem dospjelih obveza i isplatom plaća. Većinski vlasnik DTR-a je tvrtka Ceufin Brokers d.o.o. u stečaju, koja raspolaže s 65,45 posto dionica, a trenutačno ima 103 zaposlenih, mahom tekstilnih radnica. (HINA) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene