Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Radnice DTR-a otvorile su na Facebooku stranicu na kojoj apeliraju na građane koji mogu, da im donose pomoć u obliku najnužnijih prehrambenih i higijenskih potrepština.


Prošlo je pet mjeseci od kad su radnice DTR-a posljednji put vidjele svoju plaću. Na rubu egzistencije prosvjeduju tražeći ono što im pripada, ali i mole pomoć. Mnogi su se već odazvali i već nekoliko dana u Petrinjsku 2 donose ime potrepštine.

>> Bandić obećao pomoći radnicama DTR-a: Besplatan prijevoz, socijalna pomoć i posredstvo u pregovorima

Vezani članci Slika nije dostupna Radnice pred Vladom u SUZAMA tražile svoje PLAĆE! Slika nije dostupna Radnice već 13. dan u štrajku: 'Dužni su mi moj život i moje živce'

Na Facebook stranici objavile su apel. 'Apeliramo da svi građani koji mogu donose pomoć u obliku najnužnijih prehrambenih i higijenskih potrepština u poslovnicu DTR-a, Petrinjska 2. Pomoć je moguće dostaviti svaki dan unutar radnog vremena poslovnice, od ponedjeljka do petka 8-20, te subotom do 15 sati. Radnice nisu primile plaću od veljače 2013. i neke od njih trenutno žive na rubu egzistencije. Iako je tvornica dobila novog vlasnika, zbog pravnih procedura isplata plaća je nemoguća do daljnjega. Svaka obećana pomoć od grada i države je izostala', stoji na stranici.

Lista potrebnih namirnica: ulje, šećer, brašno, tjestenina, riža, sapun, šampon, gel za tuširanje, prašak za rublje itd. Budući da u poslovnici ne postoji hladnjak radnice mole da građani ne donose kvarljive namirnice.

Isto tako, poručile su i da im se ne donosi novac jer ga ne mogu primiti, ali da im se umjesto toga mogu donijeti bonovi za trgovine kako bi si same mogle kupiti ono najpotrebnije.

'Posebno smo ganute kad vidimo da nam donose i ono koji i sami imaju malo', kažu radnice DTR-a.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook