Arhiva, Andrej Plenković i Angela Merkel (Foto: AFP)
Arhiva, Andrej Plenković i Angela Merkel (Foto: AFP) Foto: Afp

Predsjednik Vlade Andrej Plenković boravit će u radnom posjetu Saveznoj Republici Njemačkoj, 27. i 28. kolovoza 2018. godine, gdje će se susresti s kancelarkom Savezne Republike Njemačke Angelom Merkel te saveznim ministrom gospodarstva i energetike Peterom Altmeierom, izvijestili su iz Vlade.


 

Vezani članci Joško Klisović Klisović odgovorio Plenkoviću na prozivke o poznanstvu s Bandićem: "Žao mi je što tako brzo ne reagira na ključne probleme" Andrej Plenković Plenković se upisao u knjigu žalosti pa komentirao spekulacije da će HDZ zamijeniti kandidata za izbore u Zagrebu

Plenković će se prvog dana susresti s predstavnicima hrvatske zajednice u Berlinu, a drugog dana posjeta održat će predavanje na temu "Hrvatska i budućnost EU" u Zakladi Konrad Adenauer te se susresti s predstavnicima Udruženja njemačkih industrijskih i trgovinskih komora.

Uz predsjednika Vlade bit će državna tajnica u Ministarstvu unutarnjih poslova Terezija Gras, državna tajnica u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta Nataša Mikuš Žigman, pomoćnica ministrice vanjskih i europskih poslova Zrinka Ujević, te ravnatelj Agencije za investicije i konkurentnost Zdenko Lucić, priopćeno je iz Vlade.