Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Procjena 'od oka'

Otkrivene 84 000 izmišljenih kvadrata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Akcija kontrole stanova, poslovnih prostora i garaža u Zagrebu otkrila je više od 84 tisuće izmišljenih četvornih metara te više od šest milijuna kvadrata za koje nitko nije plaćao naknadu.

Tisuće prevarenih građana i milijuni neplaćenih ili preplaćenih kuna otkrila je ekipa Zagrebačkog holdinga u sklopu projekta jedinstvene uplatnice, piše Jutarnji list. Projekt će biti gotov krajem rujna, a jedinstvenu uplatnicu s kojom će se plaćati  komunalna i vodna naknada, čistoća, voda i stambena pričuva svi Zagrepčani dobit će do kraja godine.

Pročitajte i ovo Ilustracija usred zime Dio Zagrepčana ostao bez vode: Pukao je cjevovod, oglasio se Holding Tomislav Tomšević Građani nestrpljivi Tomašević otkrio što je pokazala analiza odrona te uputio pitanje Vladi: "Imate li problem s lokacijom koju ste sami izglasali?"

S jedinstvenom uplatnicom uštedjet će građani koji više neće morati plaćati proviziju, a više novca u blagajni ostat će i Holdingu zbog tiskanja na jednom računu. Jutarnji list piše kako je sada jasno da su članovi radnih skupina koje su popisivale stanove svojevoljno su uvećavali vrijednost jer su bili plaćeni po kvadratu. Tako su za stanove u kojima u tom trenutku nikoga nije bilo od oka određivali kvadraturu.

>> 'Holding svoju nesposobnost liječi podizanjem cijena'

Zagreb holding do kraja kolovoza primio je 4052 reklamacije, od kojih je 2344 bilo neutemeljno. Najviše reklamacija, njih 1400, stiglo je iz Novog Zagreba, a najmanje, 49, stiglo je iz Maksimira. Iz Holdinga tvrde kako građanima u većini slučajeva nisu naplaćeni ti uvećani kvadrati jer su se oni odmah nakon što su dobili uplatnicu žalili. Dodaju kako je još veći broj neplatiša koji uopće nisu plaćali komunalnu naknadu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene