Radimir Čačić
Radimir Čačić Foto: Vjeran Zganec Rogulja/Pixsell

Varaždinski župan Radimir Čačić u četvrtak je ocijenio da će doći do smirivanja odnosa između predsjednika Republike Zorana Milanovića i premijera Andreja Plenkovića, s obzirom na segmente države o kojima moraju razgovarati i surađivati.


"Imam dojam da smo ušli u neku točku kad ćemo ići malo smirenije", rekao je varaždinski župan Radimir Čačić te dodao da smo slično prošli prije nekoliko mjeseci.

Vezani članci Primopredaja županijske vlasti u Ličko-senjskoj županiji Milinović Petryju predao županiju, izvukao i bankovnu karticu: "U četiri godine samo jednom nisam došao na posao, kad sam pao s motora" Radimir Čačić Čačić o borbi protiv HDZ-a: "Što kod mene piše na plakatima? Ništa mi tu ne lutamo. Lijevo Čačić - DA, desno HDZ - NE"

Pri predstavljanju projekta izgradnje i opremanja centralnog operacijskog bloka u Općoj bolnici Varaždin, vrijednog 405 milijuna kuna, istaknuo je da i Milanović i Plenković moraju razgovarati jer postoje segmenti države, poput diplomacije, koji ne mogu bez njihove suradnje.

O obustavi isporuke lijekova bolnicama kazao je kako je to posljedica nesređenih odnosa, a rješenje vidi u racionalizaciji zdravstvenog sustava.

Kad sredimo zdravstvo...

"Ne možemo osporiti činjenicu da usluge i lijekovi rastu eksponencijalno i da će plaćanja za zdravstvo biti veća. To su dvije pretpostavke, a treća je da kada sredimo sustav, tada možemo dobiti i kvalitetne niže ponude od veledrogerija“, izjavio je Čačić.

Za situaciju s koronavirusom rekao je da je važno kako će se reagirati na treći val, koji se nije mogao izbjeći.

"Večernje zatvaranje ugostiteljskih objekata u nekim županijama, zahtjevi za nošenje maski u javnom prostoru, škole online, to su sve mjere koje su više-manje danas abeceda i vjerojatno ćemo i mi ići u tom smjeru", najavio je Čačić.

Na najavljeno zatvaranje pilana i gubitka 200 radnih mjesta Požgaj Grupe, koja u šest tvornica na četiri lokacije u Hrvatskoj ima oko 550 zaposlenika, a s kojom Hrvatske šume nisu sklopile godišnji ugovor o kupoprodaji trupaca za 2021., izjavio je da su Hrvatske šume sramota ove države.

"Kontinuirano idu suprotno od politike ove i prošle Vlade, politike jačanja finalnog proizvoda, dodane vrijednosti, smanjivanja izvoza trupaca", istaknuo je Čačić.

"Rade obratno, profit im pada i sad su jednom od najvećih finalista, a to je naš proizvođač Požgaj, ukinuli sve kvote, zato ih je tužio zbog nekorektnog poslovanja", zaključio je varaždinski župan.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju