Obavijesti Video Pretražite Navigacija
već viđeno

Čačić predviđa kraj sage: U odnosu Milanovića i Plenkovića doći će do smirivanja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Varaždinski župan Radimir Čačić u četvrtak je ocijenio da će doći do smirivanja odnosa između predsjednika Republike Zorana Milanovića i premijera Andreja Plenkovića, s obzirom na segmente države o kojima moraju razgovarati i surađivati.

"Imam dojam da smo ušli u neku točku kad ćemo ići malo smirenije", rekao je varaždinski župan Radimir Čačić te dodao da smo slično prošli prije nekoliko mjeseci.

Pročitajte i ovo Radimir Čačić Reakcije oporbe Čačić zabezeknut cijenom gaude: "Znam da politika od građana često radi budale, ali ne treba ni s tim pretjerivati" Slika nije dostupna ŠEF REFORMISTA Čačić žestoko opleo po HDZ-u zbog izbornog modela: "Kriminal umreženih partijskih državnih struktura"

Pri predstavljanju projekta izgradnje i opremanja centralnog operacijskog bloka u Općoj bolnici Varaždin, vrijednog 405 milijuna kuna, istaknuo je da i Milanović i Plenković moraju razgovarati jer postoje segmenti države, poput diplomacije, koji ne mogu bez njihove suradnje.

O obustavi isporuke lijekova bolnicama kazao je kako je to posljedica nesređenih odnosa, a rješenje vidi u racionalizaciji zdravstvenog sustava.

Kad sredimo zdravstvo...

"Ne možemo osporiti činjenicu da usluge i lijekovi rastu eksponencijalno i da će plaćanja za zdravstvo biti veća. To su dvije pretpostavke, a treća je da kada sredimo sustav, tada možemo dobiti i kvalitetne niže ponude od veledrogerija“, izjavio je Čačić.

Za situaciju s koronavirusom rekao je da je važno kako će se reagirati na treći val, koji se nije mogao izbjeći.

"Večernje zatvaranje ugostiteljskih objekata u nekim županijama, zahtjevi za nošenje maski u javnom prostoru, škole online, to su sve mjere koje su više-manje danas abeceda i vjerojatno ćemo i mi ići u tom smjeru", najavio je Čačić.

Na najavljeno zatvaranje pilana i gubitka 200 radnih mjesta Požgaj Grupe, koja u šest tvornica na četiri lokacije u Hrvatskoj ima oko 550 zaposlenika, a s kojom Hrvatske šume nisu sklopile godišnji ugovor o kupoprodaji trupaca za 2021., izjavio je da su Hrvatske šume sramota ove države.

"Kontinuirano idu suprotno od politike ove i prošle Vlade, politike jačanja finalnog proizvoda, dodane vrijednosti, smanjivanja izvoza trupaca", istaknuo je Čačić.

"Rade obratno, profit im pada i sad su jednom od najvećih finalista, a to je naš proizvođač Požgaj, ukinuli sve kvote, zato ih je tužio zbog nekorektnog poslovanja", zaključio je varaždinski župan.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene