Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Preburno sam reagirao'

Rade Dragojević se ispričao Novoj TV

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rade Dragojević, glavni urednik Novosti odlučio se ispričati. No ne za naslovnicu na kojoj je uz aluziju na pad dva hrvatska Miga bio naslov 'Obadva, obadva su pala' - što hrvatska javnost pamti iz Domovinskog rata u posve drugačijem kontekstu, već za svoje ponašanje i prijetnje koje je uputio novinarskoj ekipi Nove TV.

  Tvorac naslovnice Novosti, glavni urednik, Rade Dragojević shvatio je u čemu je pretjerao. 'Ja sam burno reagirao, instinktivno i potpuno na neprimjeren način sam povrijedio troje ljudi, troje mojih kolega i zapravo koristim ovu priliku da im se ispričam.'

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Smjena na čelu tjednika Dragojević više nije glavni urednik Novosti Slika nije dostupna Ne odustaju 'Nova naslovnica je krajnji bezobrazluk'

Dragojević je novinarskoj ekipi Nove TV prije dva dana pristao dati izjavu i nakon odrađenog posla na odlasku je revoltiran počeo vrijeđati, ali i prijetiti smrću nakon što se kamera ugasila. Sada se zbog toga kaje, no ne i zbog sporne naslovnice koju ne smatra provokacijom. Ponovljena je i u drugom broju Novosti.

'Time smo morali pokazati da ne odustajemo, da se ne bojimo, da je važno pokazati da prijetnje ne ravnaju odlukama redakcije', pojasnio je. Nije prijetio samo Dragojević, prijetilo se i njemu i redakciji Novosti.

Uz pruženu zaštitu policija bi uskoro mogla pronaći i one koji su prijetili. 'Oni su na tragu nekima. Sad vidjet ćemo kako će se to dalje razvijati iako ja mislim da će to zapravo ići prema smirivanju', smatra Dragojević.

>> 'Novosti' opet izašle sa spornom naslovnicom: 'Obadva su pala'

Je li naslovnica satirična sloboda izražavanja ili samostalni srpski tjednik vrijeđa - mišljenja su podijeljena. Osim MORH-a na noge su se digle i braniteljske udruge. HVIDRA tvrdi povrijeđeno je dostojanstvo svih koji su branili Hrvatsku pa najavljuju tužbu. Dragojević, ovoga puta pri sebi na odlasku tvrdi svojim radom ne želi nikoga vrijeđati.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene