Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prevezena u splitski KBC

Nesreća nakon punjenja goriva: U eksploziji na gliseru ozlijeđena putnica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na gliseru koji je u četvrtak pod hrvatskom zastavom plovio splitskim akvatorijem dogodila se eksplozija spremnika goriva u kojoj je ozlijeđena putnica, izvijestilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

U četvrtak je na gliseru koji je pod hrvatskom zastavom plovio splitskim akvatorijem došlo do eksplozije spremnika goriva u kojoj je ozlijeđena putnica. Gliser je u 11 sati isplovio iz Kaštel Gomilice prema splitskoj luci na ukrcaj goriva, s četvero putnika na palubi, a nakon punjenja spremnika benzinom, dogodila se eksplozija u pokušaju pokretanja motora.

Pročitajte i ovo Ruski napadi na Ukrajinu rat u Europi VIDEO Snažna eksplozija odjeknula Sankt-Peterburgom, dvoje mrtvih u napadu dronom na Odesu: "Rusija se nastavlja boriti protiv civila" Tvrtka MB Namenska U Srbiji Eksplozija u vojnoj tvornici: Vidi se gusti crni dim, ozlijeđeni prevezeni u bolnicu

Voditelj brodice i četvero putnika odmah je evakuirano, a ozlijeđenu putnicu Hitna pomoć prevezla je u splitski KBC.

Dojava o pomorskoj nesreći u Nacionalnoj središnjici za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) zaprimljena je u 13,17 sati, o čemu je odmah obaviještena Lučka kapetanija Split. Na mjesto nesreće poslane su službe nadležne za pružanje pomoći i postupanje u pogibeljnim situacijama.

Uzrok eksplozije utvrdit će se inspekcijskim nadzorom Lučke kapetanije Split, u okviru očevida koji se provodi u suradnji s policijom.

Uvidom u brodsku dokumentaciju utvrđena je dosadašnja tehnička ispravnost glisera koji je plovio pod hrvatskom zastavom.

Gliser je u vlasništvu hrvatskog državljanina, a utvrđeno je i da je voditelj brodice imao ispravnu dozvolu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene