Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pušteni napadači na homoseksualce na Hvaru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stipe Ringvald (34) iz Zagreba i Karla Krneta (20) iz Zadra, branit će se sa slobode u nastavku istrage zbog sudjelovanja u tučnjavi pred "Carpe Diemom" u Hvaru u srpnju ove godine, kada su ozlijeđeni Britanci Alan Kirby i Richard Donnelly.

Odluku o ukidanju pritvora donijela je, na zahtjev odvjetnika Dragana Mijoča, istražna sutkinja Ljiljana Stipišić, koja je kao zamjenu odredila mjeru opreza kojom su osumnjičenici dužni javljati se policijskim postajama u svom mjestu boravka svakih 15 dana. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Završio iza rešetaka Pijan divljao na trajektu: Vikao i galamio, vrijeđao putnike i osoblje pa napao kapetana Frane Barbarić, predsjednik Uprave HEP-a Šef HEP-a Barbariću odbijena žalba, vila na Hvaru mora se rušiti, a priprema se i optužnica

Istražna sutkinja je procijenila kako je boravak od gotovo mjesec dana u zatvoru na splitskim Bilicama pozitivno utjecao na Ringvalda i Krnetu te ih je pustila na slobodu nakon što su obećali da će se javljati na svaki poziv suda. Istraga o sukobu ispred poznatoga noćnog kluba kada je jedan od Britanaca ostao bez dijela uha i dalje je u tijeku. 

Osim dvoje navedenih, za sudjelovanje u tučnjavi je osumnjičen i splitski kirurg dr. Hrvoje Tomasović, koji je pritvoren na dva dana nakon čega je pušten da se brani sa slobode. U svojoj obrani navodio je da je pokušavao spriječiti sukob. Jedan od bitnijih svjedoka je i njegova djevojka, bivša misica Splićanka Ana Sasso, koja je bila očevidac tučnjave. 

Ana Sasso je u medijima tvrdila kako je incident izazvala Karla Krneta svojim provokativnim ponašanjem i dobacivanjem britanskim turistima. Jučer je i Ana Sasso trebala svjedočiti, ali se nije odazvala sudskom pozivu. 

Ringvald i Krneta uhićeni su tek 20 dana nakon sukoba u ugostiteljskom objektu "Mistic" u Vinkovcima. Oboje su negirali napad na Britance, a Ringvald je tvrdio da su ga Britanci, inače gay par, hvatali za stražnjicu i spolovilo, da je dobio udarac u glavu nakon čega se našao na podu te se ničega više ne sjeća.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene