Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pusić: Žao mi što u Nacionalnom odboru nema Milanovića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica Nacionalnog odbora za praćenje pregovora s EU-om Vesna Pusić izjavila je da joj je žao što u Odboru nema predsjednika SDP-a Zorana Milanovića, ali da to neće utjecati na rad toga tijela.

"Žao mi je što Milanović neće sudjelovati ... No, Nacionalni odbor će imati smisla onoliko koliko bude radio", izjavila je Pusić na konferenciji za novinare.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Protuoptužba HDZ: Pusić želi opstruirati pregovore s EU Slika nije dostupna Vesna Pusić predsjednica Odbora za praćenje pregovora s EU, MIlanović bez funkcije

Milanović je, smatrajući da kao predsjednik najjače oporbene stranke ima pravo na mjesto predsjednika Odbora, prošloga tjedna izjavio da ne želi biti "običan" član i da Odbor s Pusić na čelu nema političku težinu.

Pusić je novinare izvijestila o prvom posjetu Bruxellesu u svojstvu predsjednice Nacionalnog odbora, tijekom kojeg je prošloga tjedna razgovarala s europskim povjerenikom za proširenje Ollijem Rehnom i predsjednicom Europske liberalne, demokratske i reformističke stranke Annemie Neyts-Uyttebroeck.

Po njezinim riječima, vezano za hrvatsko-slovenski spor oko ZERP-a Rehn je rekao da Europska komisija nije strana u sporu, nego je posrednik koji pridonosi nalaženju rješenja tog otvorenog pitanja između Ljubljane i Zagreba.

Također je istaknuo da u preostalih 25 pregovaračkih poglavlja nema poteškoća koje bi izazivala neka treća strana, nego samo mjerila za otvaranje i zatvaranje te je pozvao službeni Zagreb da sam odredi rokove i da ih se drži, dodala je predsjednica Nacionalnog odbora i HNS-a.

Pusić je najavila da će se i ubuduće o stanju pregovora informirati i u Bruxellesu, ocijenivši kako to ne znači da ne vjeruje hrvatskom pregovaračkom timu i njegovom predsjedniku Vladimiru Drobnjaku.

"Uloga Nacionalnog odbora je da ubrza i, koliko je u njegovoj moći, olakša proces pregovora ... Važno je da pritom vidi i poziciju europske, a ne samo hrvatske strane", naglasila je Pusić.

Najavila je da će se prva sjednica Nacionalnog odbora održati 10. ožujka kada će članove izvijestiti o svom posjetu Bruxellesu i predložiti konkretan način rada.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene