Obavijesti Video Pretražite Navigacija
O odgovornosti Mesića

Pusić: Zakon o suradnji s Haaškim sudom obveza je za sve

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica saborskog Kluba zastupnika HNS-a Vesna Pusić rekla je danas, na novinarski upit o odgovornosti bivšeg predsjednika Republike Stjepana Mesića oko dostave transkripata Haaškom tribunalu, kako smatra da je obveza svakog u Hrvatskoj poštivati Ustavni zakon o suradnji s Haaškim sudom.

Kao što je bila obveza svih, tako je bila obveza i bivšeg predsjednika Republike Mesića, kazala je Pusić. Danas, i kad je bio predsjednik države, smatram krajnje štetnim i za interese ljudi koji sad čekaju drugostupanjski postupak i za Hrvatsku koristiti taj slučaj u politikanske svrhe bilo koje vrste. To može imati samo negativne posljedice, rekla je Pusić odgovarajući na novinarski upit nakon komemoracije u Jasenovcu.

Ono što stoji pred nama kao zemljom, i pred nepravomoćno osuđenima, jest držati se zakona i dokaza i inzistirati na racionalnim argumentima. A što se Hrvatske tiče, apsolutno nikad ne dozvoliti da ne sjednemo za stol, a stol je EU, kazala je Vesna Pusić.

Upitana može li haška presuda generalima utjecati na rezultat predstojećih parlamentarnih izbora, Pusić je rekla kako drži da ne jer su se svi u politici postavili suzdržano i u skladu sa zakonom i interesima zemlje i cijelog slučaja. Referendum o pristupanju EU je daleko od nas, a Haški tribunal nije sud Europske unije, nego Ujedinjenih naroda, rekla je Pusić novinarima. (Hina)

Pročitajte i ovo James Crumbley, otac školskog ubojice, osuđen za ubojstvo - 7 Masakr u Michiganu Povijesna presuda: Otac dječaka koji je počinio pokolj u školi osuđen za ubojstvo Ilustracija Visoki kazneni sud Mladić spolno zlostavljao dijete: Ipak ide u zatvor

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene