Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Svi su dobrodošli'

O PROSLAVI OLUJE 'To je naša stvar, a ako netko ne želi doći, nikom ništa!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Mislim da to ne treba povezivati ni sa kakvim sudjelovanjem bilo koga izvana.'

Vojni mimohod u sklopu proslave 20. obljetnice "Oluje" 4. kolovoza hrvatska je stvar i eventualni nedolazak većeg broja stranih izaslanstva tu ne mijenja ništa, izjavila je u ponedjeljak u Bruxellesu hrvatska ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić.

Pročitajte i ovo Krešendo: Jadranka Kosor, Vesna Pusić i Hrvoje Krešić KREŠENDO HRVOJA KREŠIĆA Pikanterije i političke izdaje: "Složila mi se slika da su ga imali u šaci, moj muž je zamalo pao u nesvijest" Damir Krstičević 25. obljetnica akcije Krstičević: "Ako epidemiološka slika to bude dopuštala, u Kninu će se održati mimohod za Oluju"

"Ne mislim da je to bilo kakav udarac Hrvatskoj, upravo obrnuto, da se treba držati Hrvatske vojske i to organizirati kao proslavu s paradom HV-a u glavnom gradu. To je naša stvar i svatko tko hoće prisustvovati u bilo kojoj formi dobrodošao je i mislim da to ne treba povezivati ni sa kakvim sudjelovanjem bilo koga izvana.'

PODIJELITE S NAMA SVOJE USPOMENE Gdje ste bili u vrijeme najveće pobjede hrvatske vojske?

'To je naša proslava koja se diže na razinu jednog državničkog čina, državne manifestacije u glavnom gradu. Mislim da je točno ono što treba biti, svi koje žele doći dobro su došli, a koji ne žele nikom ništa, u tome ne vidim apsolutno nikakav problme, to je zaista naša stvar", rekla je Pusić, zamoljena da komentira najave da se veći broj pozvanih stranih vojnih izaslanstva neće odazvati pozivu.

Ministrica Pusić sudjeluju u Bruxellesu na sastanku ministara vanjskih poslova zemalja članica EU-a. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene