Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Nema novih tužbi'

Pusić: Očekuje se da u petak obje strane zatraže mirovanje postupaka protiv Ljubljanske banke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpredsjednica vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić rekla je kako se očekuje da će se na ročištu u petak na zagrebačkom Općinskom sudu, u povodu tužbe Privredne banke protiv Ljubljanske banke za prenesenu štednju hrvatskih štediša, zatražiti mirovanje postupaka.

Pusić je kazala da je hrvatska strana, u skladu sa zakonom, obavila sve kako bi se postupci stavili u mirovanje a da slovenska strana danas vodi potrebne razgovore s predstavnicima stare i nove Ljubljanske banke, te da očekuje da će obje strane na ročištu u petak zatražiti mirovanje postupaka.

Ona je odbacila tumačenja da održavanje ročišta koje je za petak najavljeno u sporu hrvatskih banaka protiv Ljubljanske banke znači da se odustalo stavljanja tužbi u mirovanje.'Nema novih tužbi. To su stare tužbe i ročište koje je davno sazvano', istaknula je Pusić.

>> U Strasbourgu odlučuju o žalbi na presudu o Ljubljanskoj banci Sarajevo

Hrvatski odvjetnici dobili su jasne upute Ministarstva financija vezano uz zastoj postupaka protiv Ljubljanske banke pred hrvatskim sudom i hrvatski podnesak vezan uz to pitanje je spreman, kazao je izvor iz hrvatske vlade.

Ročište u sporu Privredne banke protiv Ljubljanske banke, koji je na zagrebačkom Općinskom sudu zakazan za petak, zakazan je još prošle godine, dodaje isti izvor.

Hrvatski i slovenski premijer Zoran Milanović i Janez Janša potpisali su 11. ožujka Memorandum o suglasnosti hrvatske i slovenske vlade o rješavanju pitanja Ljubljanske banke i time otvoriti put ratifikaciji hrvatskog pristupnog ugovora u Sloveniji. Sukladno tome, slovenski je parlament u utorak jednoglasno ratificirao hrvatski pristupni ugovor.

Dogovor Milanović-Janša predviđa da će se rješenje Ljubljanske banke pronaći u okviru procesa sukcesije imovine bivše Jugoslavije, a sudski sporovi hrvatskih banaka o prenesenoj štednji bit će stavljeni u mirovanje. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Zoran Milanović razgledao Rafale - 3 novi hrvatski ponos FOTO Zoran Milanović popeo se na jedan Rafale i pomno ga razgledao Rafalei dolaze u Hrvatsku Povijesni prelet FOTO/VIDEO Hrvatska vojska ulazi u 21. stoljeće: Više od milijardu eura za nove moćne čuvare neba

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene