Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pusić: HDZ u Varaždinskoj županiji ruši legalno izabranu vlast

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Ivo Sanader, odgovarajući tijekom aktualnog sata u Hrvatskom saboru na pitanje zastupnice HNS-a Vesne Pusić zašto se HDZ ne pridržava obećanja da neće sudjelovati u političkim trgovinama, je rekao kako "vjerovali ili ne, nema pojma niti se miješa u stanje u Varaždinskoj županiji".

Pusić je ustvrdila kako HDZ u Varaždinskoj županiji, zajedno s HSLS-om, HSP-om, HSS-om i dva prebjega iz HNS-a, ruši legalno izabranu vlast.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna "On ga diskretno skida" VIDEO Pogledajte što predsjednik radi ispod stola tijekom intervjua: Macronov potez razbjesnio Francuze Slika nije dostupna 'Ni ja nisam zadovoljan borbom protiv korupcije'

"Okrećući rezultate izbora i političku volju građana političkom trgovinom, štetite građanima Varaždinske županije, povjerenju u izbore i ugledu Hrvatske u zemljama članicama EU. Zašto to radite?", pitala je Pusić premijera.

Ivo Sanader joj je odgovorio da iz "obične političke utakmice radi strašan problem" koji mora da će, kako je rekao, biti "glavna tema" njegova skorog razgovora u Londonu s premijerom Brownom.

Ponovio je kako HDZ-ova stranačka organizacija u Varaždinskoj županiji radi neovisno od središnjice. "Jedino što znam jest da ima problema i da HDZ nije zadovoljan radom u toj županiji", dodao je odbacivši sve insinuacije i navodeći kako ne vidi razloga da se o tome problemu raspravlja u Saboru.

Željko Jovanović (SDP) je pitao kada će Vlada pokazati ozbiljne namjere u rješavanju korupcijskih afera i baviti se 'maestralnim' potezima u Hrvatskom fondu za privatizaciju umjesto u nogometu, na što mu je potpredsjednik Vlade Damir Polančec odgovorio kako se priprema preustroj HFP-a.

"Imovinu HFP-a prebacujemo u Središnji državni ured za upravljanje imovinom", naveo je dodajući da su se odlučili za model privatizacije kroz sustav zatvorenih investicijskih fondova, što će uskoro biti i na dnevnom redu sjednice Vlade.

Na pitanje Ivana Vučića (HDZ) koje aktivnosti Vlada provodi u programu poticanja malog i srednjeg poduzetništva, Polančec je odgovorio da je prihvaćen srednjoročni program razvoja i da je osigurano 350 milijuna kuna kako bi se povećala konkurentna sposobnost obrtnika i malih poduzetništva i razvijali tehnološki parkovi. "Da smo na pravom putu govori činjenica da 44 posto BDP-a stvaraju upravo mala i srednja poduzeća", naglasio je Polančec.

Mirando Mrsić (SDP) pitao je ministra zdravstva Darka Milinovića koliko je hrvatskih građana kojima je uskraćena zdravstvena usluga, koliko je odgoda hladnih operacija i produženih lista čekanja zbog mjera štednje u bolnicama što ih provode ravnatelji potaknuti najavom da će biti smijenjeni ako ne počnu štedjeti.

Milinović je na to odgovorio kako, za razliku od prvog tromjesečja, bolnički sustav u travnju i svibnju više ne generira dug već ga smanjuje, što je, dodaje, za pohvalu.

"Nikad nisam rekao da treba štedjeti, već racionalno poslovati, a da pacijenti budu zdraviji", istaknuo je ministar zdravstva i odgovorio protupitanjem - gdje je logika da se odgađaju primjerice hladni programi ili produžuju liste čekanja ako sada ima više novca.

Ministar unutarnjih poslova Berislav Rončević je na pitanje Ante Kulušića (HDZ) rekao da MUP aktivno sudjeluje u sklopu priprema za turističku sezonu i naveo kako je hrvatska policija nedavno preuzela pet brodova, a uskoro će dobiti još dva za osiguranje morskih granica i rijeka.

"Hrvatska policija nikada nije bila materijalno opremljenija, a vjerujem da će uskoro biti i kadrovski", ocijenio je Rončević i dodao kako se sada moraju "popunjavati rupe" nastale nakon neselektivnog otpuštanja policijskih službenika početkom 2000.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene