Iako s više od pola sata zakašnjenja, na Pantovčaku se večeras održala i svečana večera koju je hrvatska predsjednica Grabar-Kitarović upriličila u čast službenog posjeta srbijanskog predsjednika Vučića Hrvatskoj.

Galerija


Na Pantovčaku su se, kako doznajemo, posluživala tradicionalna jela. Na jelovniku je među ostalim bila hladna plata sa šunkom, kulenom i sirom s vrhnjem.

Za glavno jelo, uzvanici su mogli birati između pečenog zeca, purice s domaćim mlincima i stubičke pisanice.

A za šećer na kraju biralo se između - zapečenih štrukli te savijača od jabuka ili višanja. Uz kavu ili čaj, na večeri na Pantovčaku posluživao se i domaći aperitiv, bijelo i crno vino, kao i pjenušac.

Predsjednica je u obraćanju rekla da je čula da je i u Srbiji najbitnije biti dobar domaćin.

"Isti je slučaj i kod nas. Moja majka se uvek trudila da gosti koji dolaze kod nas ne otiđu poslije na roštilj", našalila se predsjednica.

Srpskom predsjedniku Vučiću i delegaciji se ispričala ako su doživjeli neku neugodnost te dodala da se radi o manjini, a da većina Hrvata želi razgovore i dogovor.

"Na mojim rukavima je danas pisalo 'hrabrost'. Nadam se da će sljedeći put pisati 'mudrost', naglasila je Grabar Kitarović.

Vučić je ocijenio da je gostoprimstvo, koje mu je ukazano u Zagrebu na visokom nivou i pozvao Grabar-Kitarović da dođe u Srbiju, piše Blic.