Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nitko joj nije javio da ostaje u pritvoru

Purdina supruga: Ljuta sam i na državu i na Vladu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vijest da supruga neće vidjeti u Vukovaru još neko vrijeme, Slobodanka Purda teško je prihvatila.

Danas je, prvi put otkako je Tihomir Purda u pritvoru, otvoreno prozvala hrvatske vlasti. Supruga vukovarskog branitelja odluku o produljenu pritvora saznala je od ekipe Nove TV. 'To će njega uništiti. On je već na živce slab i rastrojen je i rekao mi je da ako bude morao ostati tamo još pet mjeseci da ne zna kakav će se vratiti', rekla je Slobodanka Purda.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Predao poklone Mamić darovao Purdu: 'Dinamo je uvijek bio na braniku rodoljublja' Slika nije dostupna 'Premijerka uvijek ispuni obećanje' Purda najavio da će tužiti Srbiju

>> Purdi produljen pritvor, odvjetništvo najavilo žalbu

Nakon početnog šoka, Slobodanka Purda nije skrivala ogorčenje i ljutnju. 'Ljuta sam, nisam više ni tužna, tužna sam zbog njega, ali sada sam ljuta i na državu i na Vladu, na njih sam ljuta', rekla je. Potporu joj dolaze dati prijatelji i rodbina. Tihomirova sestrična nije skrivala tugu.

'Oni će njega 100 posto Srbiji baciti. To je meni sve laž i glupost. Sad njegova djeca nemaju oca', rekla je Katica Purda, sestrična Tihomira Purde. Purdini suborci su razočarani, ali nisu iznenađeni.

Nastavljaju se dani agonije

'Mislim da se sud BiH neće zamjerati Srbiji pa je donio ovakvu odluku. Teško je danas biti branitelj u Hrvatskoj jer olako smo se odrekli zločina koji su počinjeni u Hrvatskoj sa srpske strane, a naše dečke ni krive ni dužne, da im se sudi za zločine koje nisu počinili', rekao je vukovarski branitelj Ivan Lukić Zolja.

Dani agonije i iščekivanja za Tihomirovu suprugu nastavljaju se. U četvrtom je mjesecu trudnoće. 'Sada sama moram to izgurati, bez muža', rekla je Slobodanka. Najveća joj je želja rođenje četvrtoga djeteta dočekati uz supruga.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene