Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Put prema granici

PUNO JE OZLIJEĐENIH I BOLESNIH Nepokretnu djevojku obitelj nosi na šatorskom krilu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tijekom noći u Mađarsku je prešlo 2000 migranata.

Tijekom noći između petka i subote je 2000 migranata u tri ture prešlo ilegalno granicu s Mađarskom kod Botova u Koprivničko-križevačkoj županiji, a u zadnjih 12 sati ukupno oko 4000.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Napeto među državama Mađari: 'Milanovićeve izjave posljedica su njegove zabrinutosti ishodom izbora' Slika nije dostupna Ante Kotromanović U Opatovac i dalje pristižu izbjeglice u velikom broju

Izbjeglice su vlakom od 11 vagona u Botovo prevezene iz Tovarnika, izvijestio je HŽ. Stigli su u 5.20 sati, a vlak se vraća u Tovarnik. Po službenim podacima, vlakom je stiglo najmanje 1500 ljudi, ostali su došli u osam autobusa.

Migrante se usmjerava prema ilegalnom prijelazu u Mađarsku do kojega je 20-ak minuta hoda. Tijekom noći na mjesto ilegalnog prijelaza stiglo je nekoliko mađarskih policajaca koji su propuštali migrante i vodili do prvog većeg naseljenog mjesta Gyekenyes.

'Stanje je gore nego se mislilo, bit će neizbježan angažman Hrvatske vojske'

Neslužbeno se od izvora bliskih policiji doznaje da se izbjeglice dalje, prema granici s Austrijom, prevoze autobusima, a velik dio njih je pješice krenuo prema granici s Austrijom i Slovenijom.

Među izbjeglicama ima puno ozlijeđenih i bolesnih. Ljudi s uganućima i drugim ozljedama od hoda pomažu se štakama, a neki objašnjavaju da su ozlijeđeni u sukobu s mađarskom policijom koja ih je vratila u Srbiju, odakle su došli u Hrvatsku. Ima ih i u kolicima, a jednu teško bolesnu i nepokretnu djevojku cijelim putem njezina obitelj iz Sirije nosi na šatorskom krilu.

U Sloveniji privedeno i registrirano 1.100 'stranaca', prve izbjeglice stigle do Austrije

Dolazak i prolazak ukupno oko 4000 izbjeglica u roku 12 sati protekao je bez ikakvih incidenata uz velike napore volontera Crvenoga križa, vatrogasaca, policije i građana.

U petak u 10,30 sati očekuje se dolazak još autobusa s izbjeglicama, ne zna se točno koliko. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene