Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pomoć stiže sa svih strana

Puljani spašavali beskućnike: 'Bio sam smrznut'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Veliku humanost ovih dana pokazali su stanovnici Pule brigom za beskućnike koji ne pamte ovako hladnu zimu.

U privremeno prihvatilište, gdje su smješteni, topla odjeća, obuća i ostala pomoć stiže sa svih strana. Darko se i ne sjeća kad je zadnji put složio krevet. Godinama živi u starom vojnom bunkeru bez vode i struje, a volonteri privremenog skloništa su mu, kaže, spasili život. 'Dobio sam čaj, odmah jesti, bio sam smrznut, tresao sam se', rekao je Darko.

Pročitajte i ovo Ilustracija nedostatak liječnika ''Pa kako je to moguće?!'': Rekli mu da nema dežurnog liječnika na hitnoj, imamo odgovor bolnice Opća bolnica Pula Istraga u tijeku Novi detalji tragedije u Istri: Roditelji preminule djevojčice i dva dana ranije bili su u bolnici

>> U zagrebačkim prenoćištima nitko neće ostati bez kreveta i toplog obroka

>> Zbog niskih temperatura osiguran smještaj za beskućnike

Sad je na sigurnom i njegov život više nije u opasnosti. Njegovu sudbinu dijeli još 30-ak Puljana koji su ujedinili sve građane. Pomoć stiže sa svih strana, a građani su mislili na sve. Od odjeće i obuće do toplih obroka koje neki nisu pojeli godinama.

'Nevjerojatno je kako su se ljudi brzo odazvali, dobili smo na brzinu dnevni boravak, dobili smo i spavaonicu, imamo hvala Bogu i toplu vodu i WC', rekla je Nevia Srdoč, ravnateljica Crvenog križa Pula. U smjenama borave s beskućnicima 24 sata na dan. Zahvaljujući dobrim ljudima, život se tako čini mnogo lakšim. Male geste još jednom su dokazale da života vrijede.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene