Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pula: U svijetu svake tri sekunde netko strada na cestama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U povodu Svjetskog dana sjećanja na žrtve prometa danas su na pulskoj gradskoj tržnici članovi Hrvatske udruge obitelji osoba stradalih u prometu, kao simbol svih poginulih na hrvatskim prometnicama, izložili velik broj cipela.

Naime, kako je tom prigodom istaknula predsjednica Udruge, profesorica Teodora Beletić, u Hrvatskoj je u prvih deset mjeseci ove godine poginulo čak 525 osoba pa je danas na pulskoj tržnici zapaljeno 525 svijeća.

Pročitajte i ovo Ilustracija nedostatak liječnika ''Pa kako je to moguće?!'': Rekli mu da nema dežurnog liječnika na hitnoj, imamo odgovor bolnice Ilustracija Zadobila teške ozljede Užas u Puli: Parkirano vozilo krenulo nizbrdo i prešlo preko vlasnice

"Nažalost, u svijetu svake tri sekunde netko pogine ili teško strada na cestama", rekla je Teodora Beletić. Inače, osnivači Udruge postavili su danas upozorenja na opasnost u prometu i dijelili su HAK-ov materijal "Učinimo ceste sigurnima".

Ujedno se potpisivala i peticija kojom se traže strože kazne za
počinitelje teških prometnih nesreća, a već je prikupljeno više od 9000 potpisa.

Budući da je riječ o ozbiljnome društvenom problemu koji se odnosi na sve, uz poruku 'ne čekajte da se dogodi i vama', molimo sve da nas podupru, a one sa sličnim sudbinama da nam se pridruže, poručila je Beletić.

Inače, Svjetski dan sjećanja na žrtve prometa u organizaciji
nevladinih udruga obilježava se u Velikoj Britaniji od godine 1993., a UN je 2005. donio rezoluciju kojom se pozivaju vlade svih zemalja da obilježe taj dan treće nedjelje u studenom.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene