Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Grad Pula prvi je u Hrvatskoj u potpunosti prešao na e-poslovanje.


Početak primjene elektroničkog potpisa (e-potpis) u poslovanju gradske uprave Grada Pule svečano je obilježen u prostorijama Komunalne palače. Gradonačelnik Boris Miletić je ovom prigodom naglasio da Grad na ovaj način potvrđuje vodeću poziciju u primjeni novih tehnologija te iskazuje veliku otvorenost za prihvaćanje novih znanja.

Vezani članci Tekući sapun Do pojave epidemije, to je bio luksuz: Zbog koronavirusa u škole diljem Hrvatske se vratio sapun Saša Bilić (Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL) Iz APIS-a se ogradili od ''curenja'' informacija: ''Ništa u cijelom procesu s potpisima nije kompromitirano''

>> Od 1. siječnja u upotrebi elektronički recepti i naručivanje

Naglasio je da ovo može i drugim javnim upravama poslužiti kao povod za uvođenje novih tehnologija koje u razvijenim zemljama predstavljaju standard uobičajenog poslovanja. Bolja organizacija rada, veća učinkovitost te cjelokupna percepcija poslovanja u upravi samo su neke prednosti koje je izdvojio Miletić.

Grad Pula postala je prva javna uprava u Republici Hrvatskoj koja je u potpunosti zamijenila 'klasične' potpise i prešla na elektroničko poslovanje u težnji da se približi 'bezpapirnom uredu'.