Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kakav će se bazen graditi

Puljane posvađao bazen: Oporba traži ostavku gradonačelnika, on najavio gradnju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predstavnici koalicije 'Pula zajedno', koju čine SDP, HSU, SDSS, ID i ORaH i u nedjelju zajedno izlaze na izbore za mjesne izbore, zatražili su ostavku gradonačelnika Borisa Miletića. Prozivaju ga da je obmanjivao građane vezano za izgradnju gradskog bazena, na što je on najavio da će se bazen graditi u ovom mandatu.

Povod zahtjevu za ostavkom Borisa Miletića je istraživanje koje ovih dana provodi agencija Ipsos Plus, za koju pulska oporba smatra da na vrlo nekorektan i sugestivan način putem anketnih pitanja građanima sugerira da će se u slučaju izgradnje olimpijskog bazena dodatno povećati prirez i doći do dodatnog poskupljenja.

Pročitajte i ovo Tvrđava Monvidal Teško ozlijeđena Muškarac gurnuo ženu s pulske tvrđave: Pala s visine od pet metara i završila u bolnici Bazen, ilustracija Tragedija Otac i djed skočili u bazen kako bi spasili dvogodišnju djevojčicu - obojica su preminula: "Plač majke bio je šokantan"

Predsjednik pulskog SDP-a Danijel Ferić smatra da se putem ankete pokušava stvoriti alibi za nešto što gradska uprava na čelu s Miletićem već odavno želi učiniti - gradnja malog bazena na Verudi, dok struka i korisnici brojnih klubova smatraju da Pula treba dobiti - olimpijski bazen.

Miletić je, pak, na svojoj konferenciji za novinare istaknuo da Grad Pula redovito provodi istraživanja potreba svojih građana, a kada je riječ o izgradnji sportske infrastrukture, onda je izgradnja gradskog bazena prvi prioritet. Dodao je da je u ovogodišnjem proračunu osigurano 1,9 milijuna kuna za izradu projektne dokumentacije.

'Razmatraju se četiri opcije izgradnje bazena različitih dimenzija i različitog sadražaja, a prema prvim procjenama za bazen veličine 33x25 metara, troškovi izgradnje iznose 30 milijuna kuna za bazen istih dimenzija, ali s dodatnim bazenom za neplivače i osobe s invaliditetom iznose 36 milijuna kuna. Za olimpijski bazen dimenzija 50x25 potrebno je izdvojiti 43 milijuna kuna, dok troškovi izgradnje za isti takav s dodatnim bazenom dosežu iznos od 52 milijuna kuna', rekao je Miletić. Dodao je kako je prilikom realizacije ovako velikog projekta važno voditi računa o kreditu koji se podiže i obvezama koje iz njega nastaju.

'Bazen će se početi graditi u ovom mandatu, kao što smo i obećali', zaključio je Miletić. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene