Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predstavnici koalicije 'Pula zajedno', koju čine SDP, HSU, SDSS, ID i ORaH i u nedjelju zajedno izlaze na izbore za mjesne izbore, zatražili su ostavku gradonačelnika Borisa Miletića. Prozivaju ga da je obmanjivao građane vezano za izgradnju gradskog bazena, na što je on najavio da će se bazen graditi u ovom mandatu.


Povod zahtjevu za ostavkom Borisa Miletića je istraživanje koje ovih dana provodi agencija Ipsos Plus, za koju pulska oporba smatra da na vrlo nekorektan i sugestivan način putem anketnih pitanja građanima sugerira da će se u slučaju izgradnje olimpijskog bazena dodatno povećati prirez i doći do dodatnog poskupljenja.

Vezani članci Radimir Čačić Čačić o posrnulom međimurskom županu Posavcu: "Morao bi biti debilan da prizna mito. On je tada to primio u kampanji i to nije problem" Boris Miletić Nakon poziva građanima na volontiranje u bolnici, oglasio se gradonačelnik i prozvao krivca: ''Ljudi ima...''

Predsjednik pulskog SDP-a Danijel Ferić smatra da se putem ankete pokušava stvoriti alibi za nešto što gradska uprava na čelu s Miletićem već odavno želi učiniti - gradnja malog bazena na Verudi, dok struka i korisnici brojnih klubova smatraju da Pula treba dobiti - olimpijski bazen.

Miletić je, pak, na svojoj konferenciji za novinare istaknuo da Grad Pula redovito provodi istraživanja potreba svojih građana, a kada je riječ o izgradnji sportske infrastrukture, onda je izgradnja gradskog bazena prvi prioritet. Dodao je da je u ovogodišnjem proračunu osigurano 1,9 milijuna kuna za izradu projektne dokumentacije.

'Razmatraju se četiri opcije izgradnje bazena različitih dimenzija i različitog sadražaja, a prema prvim procjenama za bazen veličine 33x25 metara, troškovi izgradnje iznose 30 milijuna kuna za bazen istih dimenzija, ali s dodatnim bazenom za neplivače i osobe s invaliditetom iznose 36 milijuna kuna. Za olimpijski bazen dimenzija 50x25 potrebno je izdvojiti 43 milijuna kuna, dok troškovi izgradnje za isti takav s dodatnim bazenom dosežu iznos od 52 milijuna kuna', rekao je Miletić. Dodao je kako je prilikom realizacije ovako velikog projekta važno voditi računa o kreditu koji se podiže i obvezama koje iz njega nastaju.

'Bazen će se početi graditi u ovom mandatu, kao što smo i obećali', zaključio je Miletić. (Hina)