Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pula: Kupače iznenadilo nevrijeme, iz mora ih spašavali vatrogasci

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zajedničkom akcijom Županijskoga vatrogasnog operacijskog centra i istarske policije večeras je spašeno 14 ljudi, uglavnom slovenskih turista, zatečenih u moru kad je oko 18,30 sati Pulu zahvatilo nevrijeme praćeno jakim jugozapadnjakom.

U akciji spašavanja sudjelovali su pripadnici te vatrogasne
postrojbe, DVD-a iz Pule i Medulina, ronioci i pripadnici istarske interventne policije, koji su u samo sat vremena spasili šest osoba u moru na kupalištu "Zlatnih stijena", četiri na pulskom Lungomareu i četiri na Rtu Kamenjaku u Premanturi kod Pule.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Snažan vjetar VIDEO Stravični prizori olujnog nevremena: Majka spavala s bebom, a onda je Ciaran provalio u njihov dom Pijavica iznad Hvara Meteoalarm na snazi VIDEO Pogledajte pijavicu iznad Hvara

Dramatična akcija spašavanja na Lungomareu oko 18,30 sati na sreću je završila samo s ogrebotinama 14-godišnjaka. Kad je vidio da mlađeg dečka pobješnjelo more baca na stijene te da se ne može izvući na obalu, skočio je i uspio mu pomoći da se izvuče. No, kako su udari olujnog juga bili sve snažniji, nije više uspijevao izići iz mora

Mnoštvo ljudi koje je pratilo događaj pozvalo je vatrogasce i policiju koji su uspjeli spasiti dječaka.

U Županijskom centru za obavješćivanje doznaje se kako su u tih sat vremena zaprimili velik broj poziva za spašavanje kupača.

Pulski su vatrogasci uklanjali i stabla koja su se od jaka vjetra srušila na prometnice u Istri i u autokampove.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene