Obavijesti Video Pretražite Navigacija
IZBORI 2016.

Pula: IDS i ISU potpisali Sporazum o suradnji na parlamentarnim izborima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sporazum o podršci i suradnji na izborima potpisali su predsjednik IDS-a

i predsjednik ISU-a Zdenko Pliško. Njime se koalicija IDS-PGS-RI obvezuje pružati potporu umirovljenicima na nacionalnoj, odnosno parlamentarnoj razini.

Pročitajte i ovo Rijeke pravde Parlamentarni izbori 2024 U SDP-u euforija na spomen mogućeg mandatara - Peđa Grbin poručio: "Ovo nije gotovo!" Ilustracija Mala škola izbora Tko utvrđuje i objavljuje rezultate izbora zastupnika u Hrvatski sabor?

Sporazum o podršci i suradnji na izborima za Hrvatski sabor potpisali su u srijedu u Puli predsjednik Istarskoga demokratskog sabora (IDS) Boris Miletić i predsjednik Istarske stranke umirovljenika (ISU) Zdenko Pliško, sporazum je rezultat dugogodišnje uspješne suradnje a njime se, kako je rečeno, "koalicija IDS-PGS-RI obvezuje pružati potporu umirovljenicima na nacionalnoj, odnosno parlamentarnoj razini".

"Sporazum se temelji na programskoj osnovi, jer je poznato da ISU snažno podupire naš program kao i naše temeljne vrijednosti poput antifašizma, suživota i multikulturalnosti. U razgovoru s predstavnicima te stranke utvrdili smo da je u ovome kratkom mandatu u Saboru, koalicija IDS-PGS-RI opravdala povjerenje istarskih umirovljenika, a današnjim sporazumom koalicija se obvezuje da će nastaviti brinuti o potrebama umirovljenika i dodatno raditi na unaprjeđenju kvalitete njihovog života". Miletić smatra kako bi s više novca županija, gradovi i općine mogli učiniti još više na unaprjeđenju životnoga standarda umirovljenika.

Zato će se, najavio je Miletić, koalicija IDS-PGS-RI nastaviti boriti za decentralizaciju, te podsjetio da IDS i ISU njeguju dugogodišnju uspješnu suradnju u Istri zahvaljujući kojoj su ostvarili mnoge akcije kojima su konkretno unaprijedili život umirovljenika. S tim u vezi, predsjednik IDS-a izdvojio je programe poput "Pomoć u kući", volontiranje putem Sindikata umirovljenika, dnevni boravak za umirovljenike, županijski Savjet za umirovljenike, gerontološki centar u Puli te brojne čitaonice za umirovljenike diljem Istre.

Predsjednik ISU-a Zdenko Pliško ustvrdio je kako je Istra najjača i najrazvijenija regija u Hrvatskoj koja umirovljenicima nudi daleko bolje standarde nego bilo koja druga hrvatska regija i kontinuirano radi na unapređenju istih a umirovljenicima je, kako je rekao, "IDS jamstvo da će se tako nastaviti".

"ISU se svakodnevno zauzima i radi na ravnopravnom uključivanju umirovljenika u politička zbivanja na ovim prostorima, i to je ono gdje nam IDS pomaže", poručio je Pliško. Dodao je da s IDS-om surađuju već dugo godina i ocijenio kako je ta suradnja uvijek bila iznimno uspješna te su ostvareni brojni programi, odnosno inicijative i mjere, a zahvajlujući njima, i bolji životni standard umirovljenika u Istri. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene