Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Poplavljen je i novi centar za dijalizu u Rijeci, ali ne zbog obilnih kiša ili izlijevanja rijeke već zbog puknuća priključne cijevi što je izazvalo curenje vode cijelu noć.


Centar vrijedan oko 60 milijuna kuna nema ni u jednom boksu odvod, tako da voda nije nigdje mogla isteći. Tek ujutro kada su pacijenti trebali doći na dijalizu, bolničko osoblje je cijeli Centar zateklo u vodi.

Vezani članci Završio inspekcijski nadzor u ŽB Čakovec - 1 Ravnatelj čakovečke bolnice otkrio od čega je preminuo pacijent na dijalizi: "Radi se o sredstvu koje se primjenjuje kod toalete" Sonja Tošić Grlač, predsjednica Upravnog vijeća Županijske bolnice Čakovec Umjesto fiziološke otopine ubrizgale dezinficijens? "Medicinske sestre koje su bile uz preminulog pacijenta do daljnjeg neće raditi"

>> Krenule inspekcije u centrima za hemodijalizu

Neki kažu da je visina vode dosegnula do tri centimetra. Uređajima za isušivanje uspjeli su ukloniti vodu, no zidovi su i dalje u nekim dijelovima mokri. Iznos štete još nije poznat.

'Mi smo već jedanput imali sličan slučaj koji se dogodio na jednom drugom dijelu dovodnog sustava koji vodi u aparat za hemodijalizu. Međutim, radilo se o blažem slučaju tako da je tadašnji postupak dijalize bio dogođen za dva sata. Danas, međutim, zbog izljevanja određene količine vode, morali smo intervenirati radi sigurnosti', kazao je dr. Sanjin Rački, pročelnik Zavoda za nefrologiju i dijalizu u Rijeci napominjući kako se još čeka službena potvrda da voda nije ušla u električni sustav.