Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Oko 5,30 sati u zagrebačkoj Toplani u Zagorskoj ulici puknuo je magistralni vod zbog čega je zapadni dio grada bez grijanja, doznaje se u HEP -Toplinarstvu.


Pri puknuću su postrojenja u krugu Toplane poplavljena, pa je radi sigurnosnih razloga prekinuta opskrba potrošača za dio grada zapadno od Savske ulice. U krugu toplane su vatrogasci i policajci koji ispumpavaju vodu.

Vezani članci Slika nije dostupna Štede i smrzavaju se, a računi za grijanje sve veći Slika nije dostupna Radijatori su im zatvoreni i hladni, ali ponovno su dobili visoke račune za grijanje

Dotok vode u kotlovnice i postrojenja zagrebačke Toplane u Zagorskoj ulici, u kojoj je oko 5,30 sati puknuo magistralni vod, zaustavljen je, a vatrogasci ispumpavaju vodu, doznaje se od zapovjednika smjene Javne vatrogasne postrojbe grada Zagreba Dražena Đurašina.

Po njegovim riječima, na terenu je dvadesetak vatrogasaca - djelatnika Javne vatrogasne postrojbe i četiri dobrovoljna vatrogasna društva, a sva bi voda mogla biti ispumpana u iduća dva i pol sata.

Zbog puknuća voda, iz sigurnosnih razloga prekinuta je i opskrba potrošača za dio grada zapadno od Savske ulice, no još se ne zna kada će građani dobiti grijanje, rekao je Đurašin.

Policija je također potvrdila da je došlo do puknuća cijevi, te da nitko nije ozlijeđen, a materijalna šteta još nije utvrđena.