Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bez sankcija

Od eksploziva, ručnih bombi do strojnica: Muškarac šokirao i policiju - "Ne pamtimo ovakvu količinu oružja"

Aktualno Galerija Velika predaja oružja u Sisku - 1 Velika predaja oružja u Sisku - 1 Foto: DNEVNIK.hr Velika predaja oružja u Sisku - 2 Velika predaja oružja u Sisku - 2 Foto: DNEVNIK.hr Velika predaja oružja u Sisku - 3 Velika predaja oružja u Sisku - 3 Foto: DNEVNIK.hr Velika predaja oružja u Sisku - 4 Velika predaja oružja u Sisku - 4 Foto: DNEVNIK.hr +2 Velika predaja oružja u Sisku - 5 Galerija 1/7 >>
Policija u Sisku imala je posla s oružjem. Jedan muškarac im je dragovoljno predao nezapamćenu količinu oružja i minsko-eksplozivnih sredstava.

Od eksploziva, ručnih bombi do strojnica - bilo je tu svega. Sve to oružje je jedan Siščanin imao u svom domu. I u nedjelju ga odlučio predati policiji.

Pročitajte i ovo Obrambeni sustav Patriot Zaliha Bundeswehra Ukrajini u ključnom trenutku stiže moćno oružje: "Pozivam druge čelnike da slijede taj primjer" Ilustracija laseri na ratnim brodovima Novo moćno oružje moći će pogoditi kovanicu s udaljenosti od jednog kilometra, a to će koštati tek malo više od 11 eura

Popis je podugačak. Predao je: 32 kg eksploziva, devet zolja, 20 ručnih bombi, 10 tromblonskih mina, 103 topničke granate, 220 metara detonirajućeg štapina, dvije automatske puške, tri strojnice, jednu laku strojnicu, dvije snajperske puške, 99 okvira za automatsku pušku i 5430 komada raznog streljiva.

Iznenadili se i u policiji

Bilo je toga još. Toliko da su se i u policiji iznenadili.

"U zadnje vrijeme ne pamtimo ovakvu količinu dragovoljne predaje oružja. Na mjesto događaja izašao je policijski službenik za protueksplozijsku kako ne bi došlo do neželjenog opaljenja ili ozljeđivanja osoba", kazao je Dario Kačmarčik, glasnogovornik PU Sisačko-moslavačke.

Sumještani se pitaju zašto ga je čuvao. "Ja sam bio u ratu, a ja nemam oružja doma nit' mi je trebalo doma, jedva sam čekao da ga ostavim tamo", kazao je Vinko Raužan iz Siska. "Kad bi bilo takvih više, bilo bi još bolje", smatra Željko Radaković.

Uglavnom oružje iz Domovinskog rata

Iz sisačke policije kažu kako gotovo svakodnevno zaprimaju prijave za predaju oružja, a uglavnom je riječ o oružju iz Domovinskog rata. Pa apeliraju na građane da nazovu broj telefona 192. Time će, kažu, učiniti prvi korak za predaju dragovoljnog oružja bez ikakvih sankcija.

Policija godinama provodi akciju gdje poziva građane na predaju oružja. A posebice otkada se dogodio napad na Markovu trgu.

Od tada do danas prikupljeno je 270 komada automatskog oružja i 3163 komada rasprskavajućeg oružja kategorije A. Ukupno je predano 486 kilograma eksploziva.

Kolekcionar iz Siska zasigurno spada - među rekordere. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene