Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vijeće Velike Gorice odlučilo

Psihološka pomoć i javni radovi za sanaciju štete od poplava

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na sjednici Gradskog vijeća Velike Gorice o poplavi, na prijedlog gradonačelnika Dražena Barišića većinom glasova prihvaćeno je 11 mjera za sanaciju šteta na poplavljenom velikogoričkom području.

Tako će se u listopadu u proračunu grada osigurati sredstva u posebnom fondu za pomoć od elementarnih nepogoda za isplatu pomoći stanovništvu pogođenom poplavom. Utvrdit će se visina novčane pomoći i kriteriji za njenu dodjelu. Osigurat će se dodatna sredstva za subvencioniranje gospodarstva i poljoprivrede za subjekte na poplavljenom području te za pojačano održavanje cesta i mostova.

Pročitajte i ovo Ilustracija Klimatske promjene Katastrofa: Gromovi i poplave ubili više od 100 ljudi, proglašeno izvanredno stanje Šteta od poplava u Sloveniji - 3 Neki besramno kradu Počela sanacija nakon katastrofalnih poplava u Sloveniji: "Prvo je supruga odnijelo pa ga je zet išao hvatati, krenulo je i iz garaže"

Od plaćanja komunalne naknade za iduću godinu oslobodit će se obveznici koji su pretrpjeli štetu od poplave, a odgodu plaćanja komunalnog doprinosa do godinu dana dat će se stanovnicima na poplavljenom području. Organizirat će se psihološka pomoć za djecu i odrasle s poplavljenog područja; javni radovi, a od Hrvatskih voda zatražit će se izvješće o stanju vodnih objekata.

Prijavljena šteta u 555 kuća

Velikogorički gradonačelnik je podnio izvješće o stanju i poduzetim mjerama za otklanjanje šteta od poplave, a pojedinačna izvješća podnijeli su članovi Stožera za zaštitu i spašavanje, odnosno predstavnici vatrogasaca, MUP-a, velikogoričkog Crvenog križa i td.

Velikogorički gradonačelnik Dražen Barišić izvijestio je kako je od 2319 kuća u 14 naselja na poplavljenom području dosad prijavljena šteta u 555 kuća. 'Činjenica je da usprkos svim poplavljenim kućama i najvećoj nepogodi koja je u posljednjih 100 godina pogodila naš kraj, nemamo niti jednu ljudsku žrtvu', istaknuo je.

>> Velikogoričko područje: Štetu od poplava prijavilo 435 osoba

'Nasip je puknuo na dva mjesta u Strmcu Bukevskom i Sopi Bukevskoj s tim da je na susjednim područjima na nasipu došlo do prelijevanja, što je bilo nemoguće zaustaviti zečjim nasipima. Razlog puknuća nasipa ne komentiramo jer o tome nemamo dovoljno saznanja, nismo stručni i nije u ingerenciji grada i gradonačelnika', rekao je gradonačelnik Dražen Barišić. Zahvalio je svima koji su sudjelovali u obrani od poplave i sanaciji poplavljenih područja te brojnim donatorima. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene