Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Aukcija trezorskih zapisa

Prvo u ovoj godini: Vlada nas zadužila za još 675 milijuna kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
S početkom nove godine, počela su i nova zaduženja Vlade, a prvo ove godine iznosi preko 650 milijuna kuna.

Zaduživanje vlade nastavlja se i u ovog godini. Nakon što nas je krajem 2013. zadužila za četiri milijarde kuna, Vlada nas je i danas zadužila i to za dodatnih 675 milijuna kuna. Vidljivo je to iz rezultata aukcije trezorskih zapisa koje je objavilo Ministarstvo financija.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Linićev pomoćnik Kakve su veze Šegenovih s kadrovima u policiji i Ministarstvu financija? Slika nije dostupna Kredit na 7 godina Vlada odobrila zaduženje Hrvatskim cestama

Liniću odobreno zaduženje od 200 MILIJUNA EURA!

Iako je za kunske trezorske zapise vlada planirala emisiju od 400 milijuna kuna na kraju je prihvaćeno 675 milijuna kuna. Ukupan iznos pristiglih ponuda Kamate na ove zapise iznose 2,30 posto, a rok dospijeća 364 dana. Ukupan iznos pristiglih ponuda iznosi 1,092.000 kuna.

Nakon izdanja navedenih trezorskih zapisa u ukupnom iznosu od 675 milijuna kuna uz istovremeno dospijeće u visini od 208 milijuna kuna, saldo trezorskih zapisa, odnosno dug po toj osnovi, povećan je za 467 milijuna kuna i iznosi 21,558 milijardi kuna. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene