Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dubrovnik ima novu, milijune vrijednu ambulantu u samom središtu, koja ne radi, jer su godinama tražili liječnika. Sad su ga našli, ali ambulanta opet ne radi, jer nema zakonski propisan broj pacijenata.


Ukoliko je netko od Dubrovčana odlučio posjetiti novu ambulantu dočekala su ga zatvorena vrata. Iako je na vratima uredno objavljeno radno vrijeme, u ambulanti cijelo jutro nema nikoga.

Vezani članci Pelješki most (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Župan Dobroslavić: Pelješki most sad se konačno može početi graditi Slika nije dostupna Ministarstvo graditeljstva angažirat će studente i umirovljenike?!

Liječnica ni telefonski cijelo jutro nije bila dostupna, a nadležni u Domu zdravlja su na godišnjem odmoru. Gradonačelnik Andro Vlahušić kaže da je ambulanta počela s radom. 'Liječnica u ambulanti prikuplja pacijente, da bi se ona mogla otvoriti', kaže, pak, Nikola Dobroslavić, dubrovačko-neretvanski župan.

>> Apsurd: Potrošili 10 milijuna kuna za ambulantu koja ne radi

Glavna prepreka za puno radno vrijeme jest broj pacijenata. Za otvaranje obiteljske ambulante potrebno je 425 pacijenata,a neslužbeno doznajemo da je do sada prikupljeno tek 20-ak. Gradonačelnik tvrdi da je s ministarstvom dogovorio otvaranje obiteljske ambulante s osjetno manjim brojem pacijenata, a sve druge troškove snosit će Grad.

'Grad Dubrovnik će neovisno o broju pacijenata koje ima sufinancirati liječnika i sestru, do pune plaće. Znači, mi smatramo da grad Dubrovnik mora imati liječnika i sestru, koja ima ugovor s HZZO-om', kazao je Vlahušić.

Ovom ambulantom koristili bi se i brojni turisti, koji bi to dodatno plaćali. Ipak, kad će ambulanta konačno otvoriti svoja vrata, još se ne zna.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.