Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Besplatne radionice kodiranjaza djecu održat će se u Zagrebu, 10. prosinca, u prijepodnevnim satima. Broj mjesta u učionicama je ograničen pa bi roditelji trebali što prije prijaviti svoje dijete i osigurati mu sudjelovanje u "Satu kodiranja" kroz prijavnicu.


Digitalna akademija, program Otvorenog učilišta Algebra namijenjen učenicima osnovnih škola, uključuje se u globalni projekt "Sata kodiranja" (Hour of Code) besplatnim radionicama za djecu u Zagrebu, 10. prosinca, u prijepodnevnim satima.

Vezani članci Ilustracija - 5 Imaju li djeca u Hrvatskoj budućnost? ''Ni u kriznim vremenima od toga ne smijemo odustati'' Ilustracija - 1 Tisuće dječjih pisama iz cijeloga svijeta pristižu u poštanski ured na Trgu anđela: ''Najmlađi imaju različite božićne želje, ali jedna je posebna''

Digitalna akademija pokrenuta je ove jeseni te je odmah potaknula velik interes roditelja i djece za stjecanjem digitalnih vještina zahvaljujući posebno napravljenom, originalnom programu na kojemu su radili vrhunski domaći stručnjaci za informatiku i obrazovanje djece.

Uključivanjem u "Sat kodiranja", projekt namijenjen djeci od 1. razreda osnovne škole nadalje, Algebra i Digitalna akademija žele pružiti priliku još širem krugu djece da kroz igru i zabavu naprave prvi korak u digitalni svijet.

Broj mjesta u učionicama je ograničen pa bi roditelji trebali što prije prijaviti svoje dijete i osigurati mu sudjelovanje u "Satu kodiranja" kroz prijavnicu na: http://digitalna-akademija.hr/hour-of-code/

Svako će dijete tijekom "Sata kodiranja" u Digitalnoj akademiji imati na raspolaganju svoje računalo te će, uz instruktore koji predaju na Digitalnoj akademiji, besplatno sudjelovati u jednom satu individualnih aktivnosti vezanih uz kodiranje i stjecanje osnovnih računalnih vještina i vještina logičkog razmišljanja. Tijekom nastave koristit će se službeni materijali koje je pripremio Code.org te prilagođeni primjeri i zadaci kakvi se koriste na programu Digitalne akademije.

Svako će dijete tijekom "Sata kodiranja" u Digitalnoj akademiji imati na raspolaganju svoje računalo te će, uz instruktore koji predaju na Digitalnoj akademiji, besplatno sudjelovati u jednom satu individualnih aktivnosti vezanih uz kodiranje i stjecanje osnovnih računalnih vještina i vještina logičkog razmišljanja.

"Bez obzira što će neko dijete biti po zanimanju, učenje programiranja, odnosno kodiranja, djeci pomaže u razvoju vještina rješavanja problema, logičkog razmišljanja i kreativnosti. Po prvim reakcijama na program Digitalne akademije koji traje posljednjih nekoliko tjedana, vidimo da su i djeca i roditelji podjednako oduševljeni inovativnim i kreativnim pristupom stjecanju digitalnih vještina i programom kroz koji prolaze uz naše instruktore. Uključivanjem u projekt 'Sata kodiranja' želimo dati još jednu priliku djeci da što lakše uđu u digitalni svijet i da uz stručne predavače i instruktore počnu stjecati neke od vještina koje će biti ključne za njihovu budućnost", naglasila je Maja Brkljačić, voditeljica programa Digitalne akademije u Otvorenom učilištu Algebra.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju