Zaplijenjeno 49 kilograma marihuane (Foto: PU Splitsko-dalmatinska)
Zaplijenjeno 49 kilograma marihuane (Foto: PU Splitsko-dalmatinska)

Splitska policija je tijekom prvog dana festivala Ultra pronašla i zaplijenila 49 kilograma marihuane, koja je bila pakirana u 47 PVC paketa.


Tijekom kriminalističkog istraživanja također je pronađeno i oduzeto 2,7 grama hašiša i digitalna vaga.

Vezani članci Tučnjava u Supetru (Foto: Facebook/DVD Supetar) Za napad u Supetru uhićen još jedan 19-godišnjak Zapalio se autobus koji je prevozio djecu na nogometni turnir (Foto: Nel Pavletic/PIXSELL) - 1 Reporterka Dnevnika Nove TV s mjesta nesreće: "Zaista je strašno ovo što je ostalo od autobusa, vatra se proširila, gasi je 30-ak vatrogasaca"

U tijeku je kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjim hrvatskim državljaninom koji će nakon dovršenog istraživanja biti uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku.

"Prije, za vrijeme i nakon prvog dana javnog okupljanja „Ultra Europe 2018“, održanog na gradskom stadionu „Poljud“ u Splitu, nisu zabilježeni značajniji sigurnosni događaji, u smislu narušavanja javnog reda i mira u većem obimu, ozljeđivanja sudionika javnog okupljanja, niti oštećenja imovine. Prijavljena su četiri imovinska kaznena djela. Privedene su ukupno 102 osobe, hrvatski i strani državljani, većinom zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga", poručuju iz Splitske policije