Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Više od 330 prvostupnika Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu na sutrašnjoj će svečanosti primiti diplome o završetku preddiplomskoga studija u skladu s Bolonjskim procesom.


Bit će to do sada najveća promocija diplomanada održana u Hrvatskoj. Svečana promocija održat će se u dvorani Kornati u centru Hypo Expo XXI, Slavonska avenija 6 u Zagrebu s početkom u 10 sati.

Vezani članci Hrvatski paviljon na EXPO-u - 1 EKSKLUZIVNO Pogledajte kako će se Hrvatska predstaviti na najposjećenijoj svjetskoj izložbi: ''To je prilika'' Panel rasprava na predstavljanju novog izdanja Bijele knjige Predstavljeno novo izdanje Bijele knjige, predsjednica Uprave United Grupe otkrila kako su izgledali njezini počeci na konkurentnom tržištu

Prvostupnicima će biti uručene nove svjedodžbe i prvi put dopunska isprava o studiju (diploma supplement) usklađena s predloškom Europske komisije, Vijeća Europe i UNESCO CEPES-a (Europski centar za visoko obrazovanje sa sjedištem u Cluj Napoci u Rumunjskoj, misija mu je promocija suradnje europskih visoko-obrazovnih ustanova).

Diploma sadrži biografske podatke, informacije o vrsti i trajanju studija te stručni naziv, a u dodatku diplomi su podatci i odredbe koje nisu navedene u diplomi, a od važnosti su za razumijevanje programa završenoga studija i postignute razine obrazovanja.

Na svečanosti će sudjelovati i rektor zagrebačkoga Sveučilišta Aleksa Bjeliš, predsjednik upravnog odbora Nacionalne zaklade za znanost, visoko školstvo i tehnologijski razvoj RH Pero Lučin i dekan FER-a Vedran Mornar koji će govoriti o dosadašnjim rezultatima i uspjesima Bolonjskoga procesa u praksi.

Na svečanosti će biti prikazana radna verzija promo filma o FER-u koji su snimili studenti toga fakulteta.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju