Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Prva promocija sveučilišnih prvostupnika u Hrvatskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više od 330 prvostupnika Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu na sutrašnjoj će svečanosti primiti diplome o završetku preddiplomskoga studija u skladu s Bolonjskim procesom.

Bit će to do sada najveća promocija diplomanada održana u Hrvatskoj. Svečana promocija održat će se u dvorani Kornati u centru Hypo Expo XXI, Slavonska avenija 6 u Zagrebu s početkom u 10 sati.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Vojska se zanijela Ministarstvo obrane porukom podiglo prašinu u javnosti: "Ne bacaj petarde! ... Upali eksploziv i baci bombu!" Promo materijali - 3 OBNOVA NAKON POTRESA Novih kuća još nema, ali država će potrošiti dva milijuna kuna na kemijske, kape i kišobrane: ''Kriva'' je Europska unija

Prvostupnicima će biti uručene nove svjedodžbe i prvi put dopunska isprava o studiju (diploma supplement) usklađena s predloškom Europske komisije, Vijeća Europe i UNESCO CEPES-a (Europski centar za visoko obrazovanje sa sjedištem u Cluj Napoci u Rumunjskoj, misija mu je promocija suradnje europskih visoko-obrazovnih ustanova).

Diploma sadrži biografske podatke, informacije o vrsti i trajanju studija te stručni naziv, a u dodatku diplomi su podatci i odredbe koje nisu navedene u diplomi, a od važnosti su za razumijevanje programa završenoga studija i postignute razine obrazovanja.

Na svečanosti će sudjelovati i rektor zagrebačkoga Sveučilišta Aleksa Bjeliš, predsjednik upravnog odbora Nacionalne zaklade za znanost, visoko školstvo i tehnologijski razvoj RH Pero Lučin i dekan FER-a Vedran Mornar koji će govoriti o dosadašnjim rezultatima i uspjesima Bolonjskoga procesa u praksi.

Na svečanosti će biti prikazana radna verzija promo filma o FER-u koji su snimili studenti toga fakulteta.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene