Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Više od 330 prvostupnika Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu na sutrašnjoj će svečanosti primiti diplome o završetku preddiplomskoga studija u skladu s Bolonjskim procesom.


Bit će to do sada najveća promocija diplomanada održana u Hrvatskoj. Svečana promocija održat će se u dvorani Kornati u centru Hypo Expo XXI, Slavonska avenija 6 u Zagrebu s početkom u 10 sati.

Vezani članci Jadranka Kosor Jadranka Kosor predstavila je svoju knjigu "Premijerka": "Nije obračun ni s kim. Istina nikad nikoga ne smije uvrijediti" Ivan Penava (Foto: Davor Javorovic/PIXSELL) Promocija časnika i dočasnika HV-a postala politička tema: Penava se buni jer je održana u Zagrebu

Prvostupnicima će biti uručene nove svjedodžbe i prvi put dopunska isprava o studiju (diploma supplement) usklađena s predloškom Europske komisije, Vijeća Europe i UNESCO CEPES-a (Europski centar za visoko obrazovanje sa sjedištem u Cluj Napoci u Rumunjskoj, misija mu je promocija suradnje europskih visoko-obrazovnih ustanova).

Diploma sadrži biografske podatke, informacije o vrsti i trajanju studija te stručni naziv, a u dodatku diplomi su podatci i odredbe koje nisu navedene u diplomi, a od važnosti su za razumijevanje programa završenoga studija i postignute razine obrazovanja.

Na svečanosti će sudjelovati i rektor zagrebačkoga Sveučilišta Aleksa Bjeliš, predsjednik upravnog odbora Nacionalne zaklade za znanost, visoko školstvo i tehnologijski razvoj RH Pero Lučin i dekan FER-a Vedran Mornar koji će govoriti o dosadašnjim rezultatima i uspjesima Bolonjskoga procesa u praksi.

Na svečanosti će biti prikazana radna verzija promo filma o FER-u koji su snimili studenti toga fakulteta.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju