Obavijesti Video Pretražite Navigacija
e-Zahtjev

Provjerite sandučiće! Zagrebački Holding počeo slati obavijesti o odvozu smeća

Smeće ipak ne poskupljuje u Zagrebu - 2
Smeće ipak ne poskupljuje u Zagrebu - 2 Dnevnik Nove TV
Aktualno Galerija +0 Smeće ipak ne poskupljuje u Zagrebu - 2 Galerija 1/1 >>
Zagrebački holding započeo je sa slanjem Izjave o načinu korištenja javne usluge i popratne obavijesti, u svrhu pokretanja sustava evidencije i omogućavanja odabira zapremnine spremnika za miješani komunalni otpad.

Izjave su poslane korisnicima usluge koji dobivaju jedan račun na jednoj adresi u obiteljskim kućama. U Izjavama se definira volumen i količina spremnika za miješani komunalni otpad, priopćio je Zagrebački Holding.

Ispunjene Izjave potrebno je dostaviti u dva primjerka, osobno ili poštom na adresu Zagrebački holding d.o.o., Podružnica Čistoća, Radnička cesta 82, 10000 Zagreb ili skenirano (ne fotografirano) na e-mail cistoca.izjave@zgh.hr.

Pročitajte i ovo Devet novih kamiona Čistoće - 2 Spomenuo i Jakuševec FOTO Stigli novi kamioni: Tomašević otkrio i kad bi mogla početi sanacija odrona na Jakuševcu Provjereno: Ježdovec - 3 Donosi Provjereno Uhodan posao! Uzmu novac, a stotine kamiona otpada bace na državno zemljište: "Zavezat ću te i vući ću te po ovom blatu!"

Ako se korisnik slaže s prijedlogom davatelja usluge, Izjave nije potrebno popunjavati.

Aktivirali su stranicu https://mojotpad.cistoca.hr, kojoj se pristupa upisom broja obveznika i broja objekta s računa.

Ovdje se u elektroničkom obliku nalazi Izjava koju je moguće ispisati i ispuniti, kao i matični podatci o korisniku i objektu, evidencija pražnjenja (kako se spremnici budu povezivali s korisnicima na terenu, tako će korisnik vidjeti evidenciju pražnjenja na ovoj stranici), evidencija iskorištenih zahtjeva za glomazni otpad, evidencija korištenja reciklažnih dvorišta te uloženih prigovora i odgovora.

Napominju kako ispunjavanje izjava ne podrazumijeva promjenu obračuna s obzirom na odluku Ustavnog suda o privremenoj obustavi primjene dopunjene Uredbe o gospodarenju komunalni otpadom iz 2019. godine, koju je donijela Vlada RH te ostalih akata koji su doneseni na temelju navedene Uredbe u gradu Zagrebu, stoga će Podružnica Čistoća do konačne Odluke Ustavnog suda naplatu odvoza otpada obračunavati kao i do sada, odnosno po postojećim cijenama.

Korisnici usluga koji za sada ne zaprimaju Izjavu o načinu korištenja javne usluge (nisu korisnici 1/1) bit će obaviješteni o odluci Ustavnog suda i naknadno će zaprimiti Izjave u kojima će moći odrediti udjele u zajednicama korisnika, navode u priopćenju.



 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene