Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Večeras u 22:30 u Provjerenom

Šokantne snimke razgovora franjevca isključenog iz reda zbog pedofilije: "Rekao je, bolje da stradam ja nego on"

Provjereno donosi šokantne snimke telefonskog razgovora (Foto: dnevnik.hr) - 8
Provjereno donosi šokantne snimke telefonskog razgovora (Foto: dnevnik.hr) - 8 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Provjereno donosi šokantne snimke telefonskog razgovora (Foto: dnevnik.hr) - 9 Provjereno donosi šokantne snimke telefonskog razgovora (Foto: dnevnik.hr) - 9 Foto: DNEVNIK.hr Provjereno donosi šokantne snimke telefonskog razgovora (Foto: dnevnik.hr) - 8 Provjereno donosi šokantne snimke telefonskog razgovora (Foto: dnevnik.hr) - 8 Foto: DNEVNIK.hr Provjereno donosi šokantne snimke telefonskog razgovora (Foto: dnevnik.hr) - 7 Provjereno donosi šokantne snimke telefonskog razgovora (Foto: dnevnik.hr) - 7 Foto: DNEVNIK.hr Provjereno donosi šokantne snimke telefonskog razgovora (Foto: dnevnik.hr) - 6 Provjereno donosi šokantne snimke telefonskog razgovora (Foto: dnevnik.hr) - 6 Foto: DNEVNIK.hr +4 Provjereno donosi šokantne snimke telefonskog razgovora (Foto: dnevnik.hr) - 5 Galerija 1/9 >>
Provjereno slučaj prati još od svibnja ove godine, kada su pred kamere stale dvije žrtve istog svećenika i potvrdile kako se za zločine u crkvenim redovima zna.

Provjereno večeras donosi šokantne snimke telefonskog razgovora koje svjedoče o okolnostima u kojima je fra Gracijan Gašperov, splitski franjevac kojeg se vezuje za pedofilski skandal, isključen iz franjevačkog reda, ali i ukazuju na to da se o slučaju znalo i u najvišim crkvenim redovima, ali se o njemu šutjelo.

"Biskup je meni rekao da je već opomenut dva puta valjda za prešućivanje, valjda se odnosi na prešućivanje ovih slučajeva kojih je bilo…i da je bolje da stradam ja, nego on… Lakše je žrtvovati jednog zeca nego da drugi zečevi budu involvirani u problem", govori franjevac u telefonskom razgovoru, u kojem prepričava i kako mu je, nakon što je sam predložio da ode živjeti kod rodbine, obećana i otpremnina!

Pročitajte i ovo Zoran Milanović, Andrej Plenković - 3 Večeras u Provjerenom Ako ste ih zaboravili: Plameni jazavac, gojenac, šmrkavac, nilski konj... Nisu to klinci, nego najmoćniji političari u Hrvatskoj Provjereno: Zadarska udruga - 1 Uz pomoć dobrih ljudi Zadarska udruga nakon priče Provjerenog dobila novi dom, ali posla je još mnogo: "To su djeca ovog grada i treba naći rješenje za njih"

"Znam da se radi o slučajevima koji su teži nego, ajmo reći, privarit ženu, danas je to podignuto na najveći pijedestal grešnosti... Sveti Otac ima za svakog suosjećanja i milosrđa osim za svećenike", nastavio je u istom razgovoru.

I dok se postavlja legitimno pitanje zašto slučajeve nisu prijavili oni koji su za njih znali, u crkvenim redovima prste upiru jedni u druge.

Cijelu priču pogledajte večeras u Provjerenom u 22:30.

Ne ustručavajte se potražiti pomoć

Ako se vi ili netko vama blizak suočava s određenim psihološkim poteškoćama ili se jednostavno nalazite na životnom raskršću u potrazi da pravom odlukom, nemojte se nikad ustručavati i pitati za pomoć i razgovor. Donosimo vam nekoliko kontakata gdje možete porazgovarati s punim povjerenjem sa stručnjacima koji će vam sigurno pomoći:

Centar za krizna stanja i prevenciju suicida pri KBC-u Zagreb

Nazovite na telefon 01-2376-470 kad god vam zatreba pomoć od 0 do 24 sata, liječnici su uvijek spremni porazgovarati s vama i pomoći vam.

U Centar za krizna stanja pri KBC-u Zagreb možete doći i bez najave i uputnice svakim danom između 8 i 20 sati.

Hrabri telefon

Ako ste maloljetno dijete ili roditelj koji se suočava s različitim odgojnim izazovima, možete se obratiti stručnjacima na Hrabrom telefonu.

Ako ste dijete, nazovite na besplatni broj 116-111.

A broj Hrabrog telefona za mame i tate je 0800-0800. Linija je otvorena svakim radnim danm od 9 do 20 sati.

Psihološki centar TESA

Psihološki centar TESA je udruga koja već 25 godina daje besplatnu psihološku pomoć i podršku zdravom razvoju građana.

Nazovite na broj: 01/48 28 888 - radnim danom od 10 do 22h ili im se javite mailom za savjet: psiho.pomoc@tesa.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene