Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ISTRAŽUJE PROVJERENO

Bizarna krađa iz blagajne Općine Pribislavec: Nakon smrti računovotkinje otkriveno da nedostaje gotovo 7 milijuna kuna, slučaj komentirao i ministar Marić

Bizarna krađa u Općini Pribislavec
Bizarna krađa u Općini Pribislavec Provjereno
Aktualno Galerija Bizarna krađa u Općini Pribislavec Bizarna krađa u Općini Pribislavec Foto: Provjereno Bizarna krađa u Općini Pribislavec Bizarna krađa u Općini Pribislavec Foto: Provjereno Bizarna krađa u Općini Pribislavec Bizarna krađa u Općini Pribislavec Foto: Provjereno Bizarna krađa u Općini Pribislavec Bizarna krađa u Općini Pribislavec Foto: Provjereno +0 Bizarna krađa u Općini Pribislavec Galerija 1/5 >>
Provjereno otkriva bizarne slučajeve krađe novca iz općinskih blagajni, a ovoga četvrtka priča dobiva svoj nastavak. Reporterka Ana Malbaša istražuje slučaj iz Općine Pribislavec, iz koje je nestalo gotovo 7 milijuna kuna, a sve sumnje za krađu usmjerene su na računovotkinju koja je preminula.

Na mjesto prerano preminule računovotkinje u Općini Pribislavec došla je žena s tridesetogodišnjim iskustvom u vođenju računa, koju je dočekao veliki šok. Zatraživši izvode iz banke za posljednjih pet godina, otkrila je da je njezina prethodnica godinama prebacivala novac s računa Općine na vlastiti račun.

Pročitajte i ovo Provjereno o nepravilnostima u općini Vođinci - 4 Večeras u Provjerenom Načelnik potrošio desetke tisuća eura na ilegalne objekte, a njegov je odgovor nevjerojatan: "Pa što da ja radim?" Provjereno: Šljunak - 7 Krađa trajala mjesecima Neki su odvozili po malo, neki utovarivali bagerima... sve dok nije nestalo dvije trećine brda: "To je sve na otvorenom"

"Nekad su dnevno bile i dvije-tri transakcije, ponekad je dnevno bilo i više od 20 tisuća. Mi smo dobili od 2015. i onda su bili manji iznosi, ali onda se godinama povećavalo. Sveukupno oko 6,8 milijuna, čini mi se", tvrdi aktualna računovotkinja.

Ekipa Provjerenog posjetila je načelnicu Općine Pribislavec tražeći odgovore na pitanja kako je moguće da tolike godine potkradanja prođu nezamijećeno te kako se donosio općinski proračun.

Načelnica nikada nije primijetila da u općinskoj blagajni nedostaje novca, a suradnici pokojne računovotkinje tvrde da nikada nisu uočili ništa neobično. "Ja jesam odgovorna osoba, ali kako nitko od nadležnih institucija isto zajedno sa mnom nije to uočio?" pita se načelnica.

Isto je pitanje ekipa Provjerenog postavila ministrima pred Vladom. Što je o tome rekao ministar financija Zdravko Marić te koji su još kosturi iz ormara izašli nakon smrti računovotkinje, ne propustite pogledati u večerašnjoj emisiji.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene