Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Provalnici, ulični lopovi i razbojnici ubuduće bi mogli imati više problema bježeći s mjesta zločina, jer se hrvatska policija počela posebno pripremati za svladavanje pješačkih prepreka.


Prvo prvenstvo u svladavanju poligona pješačkih prepreka održano je u utorak na Policijskoj akademiji u Zagrebu, priopćilo je Ministarstvo unutarnjih poslova, dodajući kako su svi sudionici natjecanja, njih 90, iako umorni bili zadovoljni što je po prvi put organizirano takvo natjecanje,

Vezani članci Zabava, ilustracija Kako izgledaju ilegalne zabave u jeku pandemije: ''Sad znamo kako to organizirati" Pozornica na Zrću (Foto: Dnevnik.hr) Dvojica ugostitelja prijavljena zbog kršenja mjera, brzo su pušteni na slobodu

U gotovo dvosatnom natjecanju svi sudionici bili su bodreni od strane polaznika i polaznica Policijske škole "Josip Jović" te djelatnika Policijske akademije. Izvan kruga Policijske akademije policijsko natjecanje plijenilo je pozornost prolaznika i rekreativaca, naveo je MUP.

Među natjecateljima prijavila se i jedna natjecateljica – polaznica Jelena Obajdin koja je uspješno svladala sve zapreke na poligonu te je dobila i priznanje za ostvareni rezultat.

Poželjevši dobrodošlicu i dobar uspjeh svim natjecateljima, načelnik Policijske akademije Želimir Radmilović naglasio je kako je cilj tog prvenstva da poligon pješačkih prepreka, koji je na neki način bio i zanemaren, opet dobije na svom značaju u fizičkoj pripremi policajaca i policajki, ali i da se potakne natjecateljski duh, druženje i zajedništvo.

Osim polaznika Programa srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/ka, koji su ujedno bili i najbrojniji natjecatelji na prvom prvenstvu, sudjelovale su i ekipe policijskih uprava sisačko-moslavačke, krapinsko-zagorske, međimurske, vukovarsko-srijemske i zagrebačke, te specijalne policije.0

Na kraju natjecanja načelnik Policijske akademije pobjednicima u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji uručio je prigodne zahvalnice i poklon. Sve ekipe policijskih uprava, interventne i specijalne policije koje su sudjelovale u natjecanju dobile su prigodne zahvalnice. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook